Datum: dinsdag 31 maart 2020, 19:20 - Auteur: Redactie

KNVB hakt knoop door: einde seizoen amateurvoetbal

De KNVB heeft dinsdagavond een historische beslissing gemaakt. Vanwege het coronavirus worden alle competities in het amateurvoetbal per direct beëindigd na de verlengde maatregelen van het kabinet. Er zullen geen kampioenen, promovendi of degradanten worden aangewezen.

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond nam het besluit naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te verlengen tot 28 april. Daardoor is ook voetballen voorlopig nog onmogelijk.

“Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop”, zo reageert Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. “In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

De KNVB heeft tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

“Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen”, aldus Van der Zee.

51 Shares