Datum: woensdag 24 februari 2021, 12:11 - Auteur: Redactie

De KNVB schrapt alle amateurcompetities per direct

De seniorencompetities veldvoetbal in categorie A worden dit seizoen dan toch niet meer hervat. Dat heeft de KNVB woensdag bekend gemaakt. Dat betekent dat de eerste elftallen in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse dit seizoen niet meer zullen voetballen.

Door het verlengen van de bestaande coronamaatregelen is het voor ‘categorie A’ niet meer mogelijk om het seizoen af te maken. Voor de jeugdcompetities en zaalwedstrijden in diezelfde categorie blijven de mogelijkheden wel open. De KNVB laat weten dat er geen promotie en degradatie zal zijn in de amateurcompetities en zal de indeling van het huidige seizoen aanhouden voor het volgende.

De KNVB hanteerde in eerste instantie nog een uiterlijke startdatum van 10 en 11 april voor de amateurcompetities, omdat het een minimale voorbereidingsperiode van vier tot vijf weken wilde waarin trainen zonder beperkingen mogelijk zou moeten zijn. Dat kan niet door de coronamaatregelen en daardoor vervalt de optie om de competitie te hervatten.

De bond heeft wel nog goede hoop dat de jeugdcompetities hervat kunnen worden. De uiterste startdatum voor de jeugd staat op 17 en 18 april en het grootste gedeelte van die teams kan al zonder beperkingen trainen. Als de coronamaatregelen het toelaten wil de KNVB die competities wel uit laten spelen.

15 Shares