Datum: vrijdag 13 januari 2023, 23:48 - Auteur: Redactie

NAC Breda bijt zijn tanden stuk op Helmond Sport

NAC is er niet in geslaagd het goede gevoel na de bekeroverwinning van afgelopen dinsdag een passend vervolg te geven. In een duel waarin beide ploegen moeilijk tot kansen kwamen moesten NAC en Helmond Sport genoegen nemen met een punt. Een schitterend doelpunt van Jort van der Sande en een schuiver van Ody Velanas waren uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. Namens de thuisploeg troffen Eros Maddy en Martijn Kaars doel.

Ton Lokhoff had vandaag een basisplaats ingeruimd voor bekerheld Rowan Besselink. Hij nam de plek van Luc Marijnissen in, die genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Javier Vet heeft een blessure overgehouden aan het bekerduel met FC Eindhoven en kon vandaag niet spelen. Tijs Velthuis was zijn vervanger in het hart van de defensie. Velanas was de tweede spits, waardoor ook Agougil terugkeerde in de basiself.

NAC pakte direct het initiatief in de wedstrijd en wist Helmond Sport ver op eigen helft terug te dringen. Dit leidde niet direct tot grote kansen, totdat de vijftiende minuut op het scorebord verscheen. Jort van der Sande frommelde de bal ietwat gelukkig richting Ody Velanas. Laatstgenoemde had een schitterend hakje in huis, waarmee hij Van der Sande plotseling alleen voor de keeper zette. De spits aarzelde niet en schoot de bal op fraaie wijze achter doelman Havekotte voor de 0-1!

Het bleef een wedstrijd van weinig kansen. Ook de tweede ‘kans’ werd direct omgezet in een doelpunt. Dit keer aan de verkeerde kant. Eros Maddy was het eindstation van een aanval, die ingeleid werd door een slippertje van de Bredase defensie. NAC moest weer opnieuw beginnen: 1-1.

Kort voor rust behoedde Casper Staring NAC nog voor een achterstand. De middenvelder haalde de bal voor de lijn weg, nadat Kortsmit al gezien was. Aan de andere kant waren Velthuis en Agougil beiden nog dichtbij een doelpunt, maar hij kreeg zijn voet niet goed tegen de bal waardoor we met een 1-1 stand de rust in gingen.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Weinig kansen en twee slordige ploegen. In de 55e minuut resulteerde dit dan ook in de 2-1. Martijn Kaars werd vrijgespeeld in de zestien en schoof de bal gedecideerd in de hoek achter Kortsmit: 2-1.

Lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten, want een minuut later schoot aanvoerder Ody Velanas NAC alweer naast de Helmonders. Een flitsende counter waarin Aimé Omgba uiteindelijk Ody Velanas vond, die de bal laag in het doel wist te werken voor de 2-2!

In de slotfase van het duel kon het alle kanten op. Het spel golfde op en neer en beide ploegen zochten nadrukkelijker het doel van de tegenstander. Hierdoor ontstond er steeds meer ruimte op het veld en was het eigenlijk wachten tot één van de ploegen deze ruimte wist te benutten.

Toch gebeurde dit niet en moesten NAC en Helmond Sport uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Niet het resultaat waar NAC voor kwam.

Vrijdag 20 januari gaat NAC op bezoek bij TOP Oss opnieuw op zoek naar een driepunter.

Helmond Sport – NAC Breda 2-2 (1-1)
0-1 Van der Sande, 1-1 Maddy, 2-1 Kaars, 2-2 Velanas.