Datum: maandag 4 december 2023, 17:44 - Auteur: Redactie

NAC Breda maakt korte metten met versterkt Jong PSV

NAC Breda won maandagavond overtuigend bij Jong PSV. De droom van promotie naar de Eredivisie leeft weer een beetje.

Eerste helft

In de wedstrijd tegen FC Den Bosch moest Leemans het veld verlaten met een blessure, dus stond zijn naam niet op het wedstrijdformulier tegen Jong PSV. Hij werd op het middenveld vervangen door Staring. Haugen, de matchwinner tegen FC Den Bosch startte in de basis, daardoor moest Boere plaatsnemen op de bank.

De eerste mogelijkheid na anderhalve minuut voor Jong PSV werd afgevlagd. De eerste echte kans van het duel was na een klein kwartier. Kuijpers werd door Omgba uitstekend bediend in de diepte. Hij nam de bal goed aan en kon rechtstreeks naar het doel toe, maar werd onderuit gehaald door een Eindhovense verdediger. NAC claimde een penalty, maar kreeg deze niet. Peersman rolde vervolgens de bal in de voeten van Garbett, waarna de middenvelder koeltjes de 0-1 binnenschoof.

Na een half uur spelen loste Pepi namens Jong PSV het eerste Eindhovense schot, twee minuten later was het Babadi die zichzelf met een goede kapbeweging ruimte gaf om uit te halen. Zijn inzet scheerde langs het doel. Ook daarna was Babadi gevaarlijk. Hij zag een lobje op de lat eindigen. Tot echt grote kansen kwamen de ploegen niet meer.

Tweede helft

De tweede helft was nog geen minuut bezig toen NAC een penalty kreeg na een stevige charge van Peersman. Janošek benutte de penalty. Nog geen minuut na de penalty stuurde Garbett Kuijpers weer eens in de diepte. De buitenspeler nam de bal mee en schoot vervolgens feilloos binnen: 0-3!

En daar bleef het niet bij voor de ploeg van Jean-Paul van Gastel. Wederom was het Garbett met een splijtende pass, ditmaal op Haugen. De spits nam de bal uit de stuit en plaatste deze keurig in de onderhoek. Net voor tijd kon Haugen wederom in stelling worden gebracht. Een van richting veranderd schot plofte tegen het net: 0-5!

Een mooie 0-5 zege voor NAC in Eindhoven. Aanstaande vrijdag staat weer een Avondje NAC op het programma. Dan komt TOP Oss op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.