Datum: zondag 30 september 2018, 16:00 - Auteur: Redactie

Negental TVC Breda grijpt de volle buit bij SVC

TVC Breda is een karakterploeg pur sang. Zondagmiddag kwamen de manschappen uit Tuinzigt met negen man te staan, maar toch werd er nog knap gewonnen op het gras van SVC in 5B.

Na de zege van vorig weekend in de laatste minuut tegen Neerlandia ’31 (3-2, red.) was het weer een spektakelstuk voor TVC Breda zondag in Standaarbuiten. SVC nam de leiding, maar spits Willino van Venrooy zorgde met zijn tweede treffer van het seizoen voor de snelle gelijkmaker. Ook Johan Rijndorp pikte zijn goaltje mee en plots stonden de Viola’s na rust voor in het dorp.

Maar de thuisploeg begon te drukken, te pressen en te jagen op de 2-2. Die viel dan ook. Het werd er voor de bezoekers niet makkelijker op toen Van Venrooy zijn tweede gele en dus rode kaart pakte. Toen ook Luka Veljovic zijn tweede gele en rode prent kreeg van de arbiter moest TVC Breda helemaal een krachttoer op de mat leggen. Jeroen Ooms bracht het uitkamp met zijn winnende goal echter toch nog in extase.

De formatie van trainer Twan van Fessem haalt daarmee zes punten uit twee duels en is op de goede weg om zijn doelstelling (promotie, red.) te bewerkstelligen aan het einde van de nog hele lange rit. Hoe dan ook, de toon is gezet. Volgend weekend kan TVC Breda genieten van een vrij weekend, omdat er een oneven aantal clubs in de competitie is ingedeeld door de KNVB.

SVC – TVC Breda 2-3 (1-1)
1-0 SVC, 1-1 Willino van Venrooy, 1-2 Johan Rijndorp, 2-2 SVC, 2-3 Jeroen Ooms.

26 Shares