Datum: zondag 6 oktober 2019, 16:25 - Auteur: Mica de Montigny

Ongeslagen Bavel komt goed weg in Gilze dankzij excellerende Van Peer

Koploper Bavel liep zondagmiddag in 3B voor het eerst tegen puntenverlies op. Gilze verdiende de zege, maar moest de koek uiteindelijk delen met de bezoekende Bredase dorpelingen.

In en tegen Gilze de lakens uitdelen, het is weinig ploegen gegund. Ook Bavel niet, dat in de eerste helft meerdere malen goed weg was gekomen. De thuisclub kreeg een handvol kansen, maar stuitte steeds op Bavel-keeper Glenn van Peer (foto). De goalie is al jaren één van de betere doelmannen van de Gemeente Breda en liet dat de afgelopen weken ook al zien, want hij heeft nog geen doelpunt tegen gehad in de competitie.

Terwijl eenieder dacht dat Van Peer wel een keer zou capituleren, daar Gilze sterker was, kreeg de wit-zwarte formatie een rode kaart. Twee keer geel en de groene gasten stonden plots met een man meer. De equipe van trainer Coen Rijppaert kon zelfs in overtal niet imponeren. Gilze kreeg nog een paar prima kansen, maar dankzij Van Peer bleef het bij de hatelijke brilstand.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop van de derby met de in vorm verkerende sluitpost uit Breda-Noord. “Voor mij is het spelen op het moment een uitlaatklep voor de omstandigheden. Toevallig pakt dat goed uit”, doelt hij op een vervelende privésituatie. “Ik voel me goed op het veld.” Volgend weekend ontvangt Bavel stadsrivaal Groen-Wit: game on.

Gilze – Bavel 0-0.

54 Shares