Datum: zondag 28 november 2021, 16:45 - Auteur: Redactie

Ouderwets Groen-Wit haalt uit tegen concurrent DSE

Groen-Wit blijft de koppositie in het zich houden in 3A. Zondagmiddag kwam rivaal DSE op bezoek en vertrok met een pak rammel terug naar Etten-Leur.

Na de teleurstellende 1-1-remise van donderdagavond was het drie dagen later stukken beter namens de Bredanaars. Aan de akelig lege Postillonstraat opende Zakaria Zerouali, die weer steeds iets meer van zijn potentie laat zien, de score. Toch sloeg DSE voor rust nog terug met de gelijkmaker, maar was het erna Kevin de Haan die de ruststand knap op 2-1 bepaalde.

Na rust was het over en sluiten voor de bezoekers. Tijn van Galen, die donderdag nog een belangrijke penalty miste, nam sportieve wraak en liet de 3-1 aantekenen, waardoor het verweer van DSE min of meer over was. Via Yassine el Allouchi werd het zelfs 4-1 en De Haan werd man of the match door de 5-1 te produceren en daarmee zijn tweede van de middag. DSE prikte tot slot.

Groen-Wit-coach Martijn van Galen was opvallend blij met de dikke thuisoverwinning. “Vandaag hebben we als team goed gevoetbald en geknokt. DSE is een heel goed team en een gevaarlijke tegenstander, dus dit is een hele mooie zege. Ik ben trots op al die gasten, jong en oud”. knipoogde de voormalige profvoetballer naar Voetbalinbreda.nl.

Groen-Wit – DSE 5-2 (2-1)
1-0 Zakaria Zerouali, 1-1 DSE, 2-1 Kevin de Haan, 3-1 Tijn van Galen, 4-1 Yassine el Allouchi, 5-1 Kevin de Haan, 5-2 DSE.