Datum: zaterdag 14 oktober 2023, 19:42 - Auteur: Redactie

PCP en Irene ’58 delen de punten in Brabantpark

In 4F heeft PCP zaterdagmiddag geremiseerd. Thuis tegen Irene ’58 kwamen de Brabantparkers op voorsprong, maar konden na rust alsnog op achterstand om vervolgens toch een punt te redden.

Op sportpark de Lage Kant was de laagvlieger van vorig seizoen uit Den Hout, dat zich afgelopen zomer wel versterkte, meteen in het nadeel. Spits Mustapha Houba (foto) was met een afstandsschot trefzeker en bepaalde zodoende de ruststand op 1-0. Een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

En ondanks het feit dat PCP ook in de tweede helft beter leek te spelen dan zijn tegenstander, kantelde Irene het duel volledig: 1-2. De defensie liet steken vallen en de thuisclub van coach Marco de Jong, die niet voor het eerst niet op de bank zat, moest op zoek naar een gelijkmaker om een zeperd te voorkomen.

En dat lukte: good old Crea Zimmerman bewees dat leeftijd maar een getal is en klasse blijvend. Hij trapte een vrije trap werkelijk fenomenaal in de kruising en vierde die goal langs de zijlijn met het thuispubliek. En er kwamen zelfs nog kansen om het duel te winnen, maar de 2-2-tussenstand bleef intact.

“We hadden genoeg kansen om de wedstrijd te winnen en dat was ook terecht geweest. Nu op naar de volgende, de stijgende lijn is er nog steeds, we moeten dit blijven doortrekken en dan kunnen we met deze selectie echt bovenin mee gaan doen”, aldus doelpuntenmaker Houba na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

PCP – Irene ’58 2-2 (1-0)
1-0 Mustapha Houba, 1-1 en 1-2 Irene ’58, 2-2 Crea Zimmerman.