Datum: zondag 10 december 2023, 17:15 - Auteur: Redactie

Promovendus DIA redt een belangrijk punt tegen koploper Rijen

Men had er in Teteringen niet echt op gerekend, maar toch sleepte DIA zondag in 3B een resultaat uit het vuur. Titelfavoriet Rijen gaf een voorsprong uit handen en baalde.

Sportpark de Gouwen had het moeilijk. Rijen etaleerde waarom het titelfavoriet is en liep uit naar 0-2, maar dat had voor de ploeg van coach Alkan Uzun eigenlijk een nog een tikje erger moeten zijn. De Bredase dorpelingen kwamen echter goed weg. En dat werkte blijkbaar als doping tijdens de rust, want DIA vocht zich knap terug in de strijd.

Dankzij een puike steekbal van Menno van Vliet aan de rechterkant van het veld kon Remco Sluijk doorlopen en schoot met links in de verre hoek. Van Vliet zelf was verantwoordelijk voor de cruciale 2-2. Een verkeerde uittrap van de Rijen-keeper die uit zijn zestien kwam na een lange bal van DIA, kwam bij Van Vliet in de voeten terecht en doordat de vijandelijke keeper te ver voor zijn goal stond kon hij hem er met links overheen schieten van bijna 30 meter: klasse. Bij die stand zou het blijven, tot frustratie van het uitkamp.

“In de eerste helft waren we echt heel slecht en hebben we geen kans gehad. We mochten blij zijn dat het maar 0-2 stond bij rust. In de tweede helft zijn we na wat omzettingen veel beter gaan spelen en waren we eigenlijk heel de tweede helft beter. We hebben zelfs nog kansen gehad om Rijen zijn eerste nederlaag aan te smeren”, aldus doelpuntenmaker Sluijk tegenover Voetbalinbreda.nl.

DIA – Rijen 2-2 (0-2)
0-1 en 0-2 Job Jansen, 1-2 Remco Sluijk, 2-2 Menno van Vliet.