Datum: zondag 29 augustus 2021, 23:34 - Auteur: Mica de Montigny

Ralf Seuntjens brengt Rat Verlegh Stadion in extase

Onder aanvoering van publiekslieveling Ralf Seuntjens rekende NAC Breda vrijdagavond keihard af met ADO Den Haag. De degradanten zagen hoe de Bredase routinier een hattrick maakte.

Dat invaller Tavares Mojica rood pakte moet het enige smetje zijn geweest voor winnend trainer Edwin de Graaf. Hij zag verder hoe NAC vooral in de omschakeling geweldig was. Seuntjens kopte al na een paar minuten binnen toen uitblinker Kestens een afgemeten voorzet gaf op Seuntjens, die keurig binnen kon koppen: 1-0. De sluwe spits verzuimde later om van dichtbij een voorzet te verzilveren, maar kreeg een pingel te nemen, toen ploegmaat Kosiah onderuit werd gehaald in de zestien van de bezoekers: 2-0.

In de tweede helft startte ADO wel goed, maar het was opnieuw Seuntjens die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Na een schitterende voorzet van rechtsback Vanackter knikte de nummer 10 van de Brabanders in de korte hoek. Het was een heerlijke bekroning op een sterke wedstrijd, waarin opvalt dat met onbekende namen en veel werklust De Parel van het Zuiden indruk maakt op het zeer contente thuispubliek. De sfeer was uitstekend en dat kwam zeer zeker door het jeugdig elan van NAC.

Na afloop bleef het over Thom Haye gaan: de supporters zongen hem toe en ook hattrick-held Seuntjens riep in de media dat hij er alles aan zal doen om hem in het Rat Verlegh Stadion te houden. “Ik heb al een tracker onder zijn auto gehaald. Als hij dan op Schiphol is houd ik hem tegen.” Het was een humoristische quote van de aanvaller uit de Haagse Beemden, maar als Haye daadwerkelijk nog vertrekt voor 1 september, dan zit NAC, dat zijn eerste zege boekte van de campagne, met een groot probleem.

Buiten die rode kaart in blessuretijd, die totaal onnodig was en de geruchten rond Haye wordt het zeer interessant om te zien waar dit NAC kan eindigen in de Keuken Kampioen Divisie. Gelukkig is het publiek positief gestemd, ondanks de slechte start van het seizoen. Met Ligeon en Antonia lijkt NAC basiskrachten gewonnen te hebben, maar zolang de transfermarkt nog open is blijft het afvragen hoe de selectie er uit zal komen te zien over enkele dagen. In elk geval was het Avondje NAC weer eens dik geslaagd.

NAC Breda – ADO Den Haag 3-0 (2-0)
1-0, 2-0 (pen.) en 3-0 Ralf Seuntjens.

0 Shares