Datum: zondag 3 november 2019, 22:25 - Auteur: Redactie

SAB haalt flink uit bij tien laagvliegers van Berkdijk

SAB klimt langzaam omhoog in 4C. De degradant uit Ruitersbos versloeg zondag Berkdijk, dat men een man minder kansloos was tegen de equipe van trainer Meindert Dijkstra.

SAB liet er geen misverstand over bestaan zondag bij Berkdijk. De Sint Anna Boys waren aan hun stand verplicht te winnen en demonstreerden het klassenverschil al voor de pauze. Toen had topscorer Joris van de Lande (foto, links) namelijk al een dubbelslag uit zijn hoed getoverd. Ook de jonge Paulo Remie onderstreepte zijn puike vorm door de 0-3 aan te laten tekenen.

De tegengoal vlak voor rust was het enige smetje op de verder zorgeloze middag. Na rust maakte Bryan Bongaards er nog 1-4 van, maar het mooiste werd voor het laatst bewaard tegen de dorpelingen, die een rode kaar hadden gekregen. Rechtsback Jordy Den Tenter schilderde een bal op de voet van routinier Tonie Snoeren, die na vijf jaar inactiviteit weer helemaal terug is bij SAB. De clubman volleerde het leer schitterend binnen: 1-5.

SAB-keeper Max Wigman, die opnieuw de aanvoerdersband mocht dragen, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het was een makkelijke wedstrijd, maar we verzuimden alleen om de score nog verder uit te breiden.” Volgend weekend kruist SAB, dat nu de derde plaats bezet, thuis de degens met Blauw Wit ‘81.

Berkdijk – SAB 1-5 (1-3)
0-1 en 0-2 (pen.) Joris van de Lande, 0-3 Paulo Remie, 1-3 Berkdijk, 1-4 Bryan Bongaards, 1-5 Tonie Snoeren.

30 Shares