Datum: zondag 29 september 2019, 17:00 - Auteur: Redactie

Sander van Gils zet ‘perfect’ Bavel in vuur en vlam

De maand september is voor Bavel een ongelooflijk succesverhaal geworden. Zondagmiddag boekte de ploeg uit het Bredase dorp zijn vijfde zege op rij van de laatste weken. In 3B werd Virtus op zijn eigen grond geklopt.

Alles gewonnen in de beker, alles gewonnen in de competitie tot dusver. Na de maand september praat niemand nog over Osman Erbas, die onlangs plots naar Dongen vertrok. Zijn vervanger, Coen Rijppaert, doet het uitstekend met de Bredase dorpelingen, die zondag in Zevenbergen voor een pittige opgave stonden. Virtus in eigen huis kloppen is nooit makkelijk geweest en zo ook zondag niet. Toch lukte het: Sander van Gils opende voor rust namelijk de score.

En dat het bij die ene treffer bleef was het enige puntje van kritiek voor de groenhemden, die kans op kans op zeep hielpen op vijandelijk grondgebied. Virtus kon voorin geen vuist maken, terwijl de Bavelse formatie de vuist wel maakte, maar het rendement verwaarloosde. Uiteindelijk zal niemand er om malen, want na de tweede speelronde is Bavel de enige club zonder puntenverlies (en zonder tegengoal mede danzkij keeper Glenn van Peer).

En dus is de koppositie een feit voor Bavel, dat een fantastische periode achter de rug heeft. Kan de club van sportpark de Roosberg deze winning streak continueren? Volgend weekend wacht de eerste echt zware toets: dan is Gilze gastheer voor een altijd soort beladen burenruzie: game on.

Virtus – Bavel 0-1 (0-1)
0-1 Sander van Gils.

28 Shares