Datum: zondag 7 oktober 2018, 17:09 - Auteur: Luke Thomas

Terheijden en Chaam sluiten af met hatelijke brilstand

Kan Terheijden zijn winstreeks doorzetten? Dat was de grote vraag van zondag. Het won van Berkdijk, van RFC en vanmiddag vormde Chaam de barrière. En dat deed de uitploeg uitstekend. Het werd een doelpuntloze wedstrijd. De ongeslagen reeks gaat door en de titelstrijd realistisch.

Negen doelpunten uit twee wedstrijden. Terheijden en scoren leek een perfect huwelijk. Maar de sterke defensie van Chaam dacht daar anders over. Net voordat het bruidspaar ‘ja’ wilde zeggen, kwamen de dorpelingen tussen beiden. Het verdedigde negentig minuten lang op sportpark Ruitersvaart en beleefde voor de tweede keer een 0-0-uitslag.

Alleen de besten spelen 0-0. Freiburg en Bayer Leverkusen, Liverpool en Manchester City, Terheijden en Chaam. Zoveel verschillen de teams niet. Niemand kwam tot scoren en de volle potentie werd niet bereikt. Teamleider George van der Velden na afloop tegen Voetbalinbreda.nl: “Het was een mindere wedstrijd. We waren niet in vorm.” Toch had de thuisploeg kansen genoeg om te winnen. Net voor rust miste Jaimy de Koning een penalty en kreeg een speler van Chaam een tweede gele kaart. Desondanks kon Terheijden het net niet vinden. Tot frustratie van Stan de Jong, die net voor tijd ook een tweede gele kaart kreeg en dus met rood moest inrukken. Zo eindigde de wedstrijd tien tegen tien.

Voor coach Fred Vrolijk, die eerder coach was van Chaam, geen negen uit drie dus. Volgende week speelt Terheijden op bezoek bij buurman VCW, de nummer twaalf. Zij wisten nog geen enkele keer te winnen, dus drie punten is het minst wat wordt verwacht van de huidige koploper tijdens de derby van de Gemeente Drimmelen.

Terheijden – Chaam 0-0.