Datum: zondag 17 oktober 2021, 17:13 - Auteur: Mica de Montigny

Terheijden is figurant in de grote ‘Remco Sluijk-show’

DIA heeft na drie 2-2-remises op rij eindelijk zijn eerste zege te pakken in 4C. Zondagmiddag was Terheijden kansloos tegen de Bredase dorpelingen, die met Remco Sluijk een baas in de selectie hebben.

De wijzers van de klok tikken richting de ‘half vijf-aanduiding’ en Remco Sluijk (foto) staat op het drukke terras voor de kantine. Terwijl hij een plastic bekertje bier krijgt aangeboden druipt Terheijden geruisloos af. De derby in Teteringen was alleen in de openingsfase nog enigszins spannend te noemen, want vooral door het optreden van Sluijk stelde het verweer van het bezoek uit de Gemeente Drimmelen weinig voor. Sterker nog: de nummer 10 van DIA degradeerde de zwart-witte tegenstanders stuk voor stuk tot figuranten op sportpark de Gouwen.

Binnen het halfuur sloeg de lange linkspoot toe: hij kreeg een bal aangespeeld, dribbelde langs twee Terheijdenaren en schoof het leer keurig in het hoekje: 1-0. En het zou daar niet bij blijven, want na een soortgelijke slalom vuurde hij de bal op de paal. Wat later floot de leidsman voor een strafschop na hands in de zestien van Terheijden en Sluijk pakte het cadeautje gretig uit: 2-0. Tussen al het Sluijk-geweld door was Max Weterings ook nog trefzeker. Hij profiteerde na rust van een mislukte uithaal van Sluijk en tikte de bal in de verre hoek achter Aron van Nijnatten.

Daarmee kreeg Sluijk een onbedoelde assist op zijn naam, maar wel een verdiende. De 1.90 lange schaduwspits is een lust voor het oog van welke liefhebber dan ook. Voor rust had hij al een heerlijke panna uitgedeeld en ook na de thee zag eenieder zijn skills. In een sprint plots de bal achter het standbeen naar binnen kappen, lange passes, korte combinaties, het was genieten. Bizar was zijn sprint voor de dug-out van DIA. Hij kreeg de bal op de middenlijn, tikte hem voorbij de linksback van de gasten en rende achter de grensrechter langs om vervolgens de achterlijn te halen.

Het was haast een kopie van de wereldberoemde solo die Gareth Bale jaren geleden uitvoerde in de Spaanse bekerfinale tegen Barcelona, toen de aanvaller uit Wales Marc Bartra compleet voor schut zette. Sluijk deed hetzelfde. Scoren lukte niet, maar uiteindelijk was het een soortgelijke sprint, startend rechts aan de zijlijn op de middenlijn, die hem een hattrick zou opleveren. Bal langs bewaker nummer 1, aangetikt door bewaker nummer 2, maar niet gaan liggen. Bewaker nummer 3 uitgekapt richting de achterlijn, naar binnen gekomen en uiterst precies in de verre hoek krullen.

Magistraal van de alleskunner van DIA. Fysiek sterk, goed in de lucht, onnavolgbaar op de grond en dodelijk voor het doel: de masterclass van de 21-jarige Sluijk was de reden dat alle liefhebbers zondag met een goed gevoel richting huis konden. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Sluijk. Op de vraag of hij niet veel hoger moet voetballen blijkt zijn antwoord koel. “Nee, ik heb het hier heerlijk naar mijn zin. Belangrijk zijn en spelen met vrienden heeft bij mij de voorkeur.” En dat blijkt, want toen Baronie een paar jaar geleden interesse toonde, was die interesse totaal niet wederzijds.

“Ik blijf hier de komende jaren. En het gaat steeds beter met ons. Na drie keer op rij 2-2 was dit natuurlijk wel een welkom resultaat. We wisten dat we iedere wedstrijd beter waren dan de tegenstander tot nu toe, dus we waren niet onzeker ofzo.” Het was overigens een klein wonder dat Sluijk kon spelen, want vorige week liep hij nog op krukken. Hij klust af en toe om wat bij te verdienen en liep daar een merkwaardige blessure op. “Ik ben op een spijker gaan staan en ik had geen werkschoenen aan. Dus dat was wel even schrikken en pijnlijk. Ik heb er gelukkig geen last meer van.”

Enfin, even genoeg over de show-steler. Beide coaches hadden ook nog kort commentaar desgevraagd. De winnende trainer, Erik van Rooij, als eerst. “Een overtuigende en terechte overwinning. De groep heeft zeer goed tactische keuzes uitgevoerd en daardoor kreeg Remco Sluijk meer ruimte. Hoog druk zetten en veel positiewisselingen en diepgang heeft voor beloning gezorgd. Voorgaande weken speelden we periodes ook goed, maar beloonden we ons te weinig en maakten we soms persoonlijke fouten. Dat was vandaag beter”, aldus de Eindhovenaar. En wat had de verliezende trainer Fred Vrolijk te melden? “We hebben terecht verloren.”

DIA – Terheijden 4-0 (2-0)
1-0 en 2-0 (pen.) Remco Sluijk, 3-0 Max Weterings, 4-0 Remco Sluijk.

0 Shares