Datum: woensdag 21 oktober 2020, 16:05 - Auteur: Redactie

Tevreden DIA-coach Van Rooij opteert voor halve competitie

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag vierdeklasser DIA was het begin van het seizoen prima. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de Bredase dorpelingen.

Met negen punten uit vier wedstrijden in 4C draait de ploeg uit Teteringen bovenin mee en omdat er ook in het bekertoernooi een ticket werd bemachtigd voor de volgende ronde mag men in het Bredase dorp met een glimlach terugkijken op het voorlopig eerste deel van het voetbaljaar. Trainer Erik van Rooij laat zijn licht schijnen over de situatie op sportpark de Gouwen.

“We hebben denk ik een zware, maar goede voorbereiding gedraaid. W hebben veel trainingen en wedstrijden gehad en natuurlijk een vervroegde competitiestart. Twee bekerwedstrijden doordeweeks en dan op zondag de competitie. Dat houdt in dat je vaak drie wedstrijden in de week speelde plus nog de groepstrainingen. Maar het had ook zijn voordelen: ik heb veel spelers aan het werk gezien, met verschillende samenstellingen gespeeld en zeker met de belasting rekening gehouden.”

“In de beker hebben we alles gewonnen, alleen de eerste wedstrijd in de competitie was teleurstellend. Daarna weer drie wedstrijden gewonnen, dus over het geheel ben ik zeer tevreden. Jammer dat we nu stil liggen, maar de gezondheid gaat wel voor. Trainen mogen we helaas niet, ook niet met kleine groepjes, dat is zeker jammer, maar het is niet anders. Ondanks dat ik natuurlijk met de groep of groepjes graag getraind had, want stil zitten is niks voor mij.”

“Het is natuurlijk afwachten wat de KNVB gaat beslissen over het vervolg van de competitie. Als het aan mij ligt maken we een halve competitie af en daarna in de stand de bovenste acht weer een halve competitie laten spelen en de onderste zeven ook. Geen periodes, maar een kampioen en de nummers 2, 3 en 4 spelen voor promotie. Dat scheelt zeven competitiewedstrijden in onze klasse”, besluit de Eindhovense oefenmeester zijn idee en rekensom.

8 Shares