Datum: zaterdag 25 november 2023, 17:57 - Auteur: Redactie

The Gunners walst over gevallen lijstaanvoerder TSC

The Gunners heeft de vrije val van voormalig koploper TSC zaterdag compleet gemaakt. In 4B haalden de Bredanaars verwoestend uit in Oosterhout.

The Gunners had wat goed te maken na de blamage van vorige week tegen negen man van hekkensluiter DVVC (2-2). Het team uit de Haagse Beemden had daarnaast de nodige motivatie om drie punten mee naar Breda te nemen voor de afwezige hoofdtrainer Jeroen Ras die nota bene tijdens de wedstrijd opnieuw vader is geworden.

Vanaf het begin af aan liet The Gunners het initiatief aan TSC en speelde op de omschakeling met drie snelle aanvallers. De wedstrijd werd in de derde minuut al vroeg opengebroken vanuit een corner door Boris Houtzager, een van de vele uitblinkers. Vervolgens was er een niet te missen kans op de 1-1 vanuit een standaardsituatie. Echter, de aanvaller van TSC volleerde de bal rakelings naast. Dit bleek later het enige serieuze wapenfeit van de thuisploeg. The Gunners liep hierna binnen het half uur uit naar 0-4 door verschillende omschakelmomenten. Het was Daniël Zwanenburg die met een hattrick zijn gemis eerder dit seizoen vanwege een blessure duidelijk bewees.

Na de rust probeerde de gastheer tevergeefs iets te forceren door één-op-één te gaan spelen achterin. Juist hierdoor werd The Gunners via de omschakeling wederom enkele keren gevaarlijk. Het was uiteindelijk captain Danny Ummels die de wedstrijd op slot gooide met een rake kopbal vanuit een corner. Vlak voor zijn wissel verzuimde Zwanenburg nog om zijn vierde treffer te maken alleen voor de keeper. De tweede helft werd daaropvolgend klassiek ‘dood gemaakt’ vanuit The Gunners’ perspectief, waardoor het een zeer eenvoudige en broodnodige overwinning bleek en de strijd om de titel ‘aan’ is.

TSC ZA – The Gunners 0-5 (0-4)
0-1 Boris Houtzager, 0-2, 0-3 en 0-4 Daniël Zwanenburg, 0-5 Danny Ummels.