Datum: zondag 29 september 2019, 16:00 - Auteur: Redactie

TVC Breda komt pas los in 80ste minuut bij SVG

TVC Breda is vertrokken in 5B. Na de uitglijder vorige week ging het zondagmiddag stukken beter, al duurde het wel lang vooraleer de ploeg uit Tuinzigt rivaal SVG wist te vloeren.

Op het gras van SVG was het onnodig lang spannend. TVC Breda was namelijk bijna heel de wedstrijd beter dan de gastheer. Met een overwicht aan balbezit en heel wat mogelijkheden was het wachten op de uitgoal. Maar het wachten werd ergerlijk, want het duurde veel te lang. Althans, veel langer dan iedereen verwachtte en hoopte gezien het spelbeeld. De denkbeeldige quotering voor under 0,5 goals zakte uiteindelijk weg tot 1,40 en iedereen vreesde voor zijn succes. Totdat Bryan Veth tien minuten voor tijd de ban brak en de Viola’s in extase bracht.

Die treffer smaakte naar meer en de aanvaller, overgekomen van vijfde klasse-kampioen PCP afgelopen zomer, liet de eindstand hoogstpersoonlijk 0p 0-2 bepalen. Voor Johan Rijndorp, belangrijke schakel in de technische staf van TVC Breda, een zeer welkome oprisping van zijn pupil, zo tekende Voetbalinbreda.nl op na afloop. “We hebben dik verdiend gewonnen. We hebben niks weggegeven en zelf veel kansen om zeep geholpen. We belonen ons pas in de 80ste minuut, maar als je hem in het begin al scoort loop je met 6-0 over SVG heen.”

“Ze konden er niks van. Wel een goede keeper, maar wij waren in de eindfase veel te slordig. Gelukkig winnen we, want daar is niks op af te dingen. Ik denk dat we 80 procent van het balbezit hadden”, aldus de ex-speler van de fusieclub. Komend weekend kan TVC Breda wellicht aan zijn doelsaldo gaan werken. Dan staat de geplaagde hekkensluiter Advendo te wachten op sportpark ‘t Kadijkje te wachten voor de derby.

SVG – TVC Breda 0-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Bryan Veth.

7 Shares