Datum: zondag 26 november 2023, 16:48 - Auteur: Redactie

Late strafschop maakt TVC Breda gek én twee punten lichter

Laagvlieger Right ‘Oh redde zondagmiddag een punt tegen TVC Breda. In 4B verzuimde de ploeg uit Tuinzigt de subtop te bestormen.

Op een slecht bespeelbaar veld waar de bezoekers uit Tuinzigt tot aan hun enkels in de modder stonden en een onverstaanbare scheidsrechter de dienst uitmaakte, speelden de Viola’s redelijk goed. In de eerste helft hadden de Bredanaars zowel een penalty tegen als mee moeten krijgen, maar beiden werden niet gegeven. Na rust kwam TVC Breda de eerste tien minuten wat onder druk te staan, maar met geconcentreerd voetbal kregen de gasten enkel wat plaagstootjes tegen. Uiteindelijk kwam de ploeg van trainer Kevin Faas op voorsprong door een goal van Tijmen Ooms, die op de goede plek stond om een lage voorzet binnen te tikken: 0-1.

Maar waar er voor de bezoekers niks aan de hand leek kregen ze uit het niets een penalty tegen en deze werd benut: 1-1 en einde wedstrijd. “Het was een zwaar onterechte pingel”, vertelt TVC Breda-captain Leroy van Berkom tegen Voetbalinbreda.nl. “Uiteindelijk ben je blij dat je uit een punt pakt bij Right ‘Oh. We hebben vandaag laten zien dat we met geconcentreerd voetbal en veel strijd het iedereen lastig kunnen maken, helaas heeft dit niet de winst opgeleverd.” Ook coach Faas baalde van de penalty. “De scheidsrechter die alles op grote afstand beoordeelde, besloot in zijn ogen om ons te bestraffen met een handsbal. Een schandalige beslissing.”

Right ‘Oh – TVC Breda 1-1 (0-0)
0-1 Tijmen Ooms, 1-1 Right ‘Oh.