Datum: zondag 21 november 2021, 16:00 - Auteur: Redactie

TVC Breda raakt koppositie kwijt na doelpuntenfestijn bij OVV

Na een ware thriller is TVC Breda koploper af in 5A. OVV ’67 won zondagmiddag van de bezoekers uit Tuinzigt na een spectaculaire pot voetbal.

TVC Breda en OVV ’67 zijn de meest attractieve clubs van de competitie. Beide teams scoorden tot aan dit weekend respectievelijk 33 en 32 goals en en dus moest het wel een spektakelstuk worden in Oosteind. Dus beste lezer, houdt U vast voor de meest krankzinnige pot voetbal van de huidige campagne. De dorpelingen zagen dat het bezoek uit Tuinzigt zijn gordel nog niet om had en ging er snel vandoor met de voorsprong. Een vroege 2-0-tussenstand liet TVC Breda even verbouwereerd achter.

Maar de Bredanaars lieten zien waarom zij koploper waren: Mike Vermeulen liet de aansluitingstreffer noteren en de Viola’s roken bloed. Op dat moment kwam het meest besproken moment tevoorschijn. De gasten kregen een penalty en aanvoerder Bryan Veth wilde de Bredase OVV ’67-goalie Yunus Arpat de ultieme vernedering geven middels een zogenaamde Panenka. De stiftbal vanaf de stip ging echter hopeloos over. Maar toch viel de 2-2 toen Gino de Goede scoorde. Dat maakte OVV weer wakker en het stond weer 3-2.

Maar de knotsgekke eerste helft was nog niet voorbij: Jeremy Sips (foto) bracht de stand weer in evenwicht en vlak voor het rustsignaal kreeg TVC Breda opnieuw een strafschop. Ditmaal eiste Jeroen Ooms de bal op en hij liet zien hoe je zo’n buitenkansje moet verzilveren: 3-4. Ondanks de vele tegengoals en knullig gemiste penalty was er wat betreft de score helemaal niets aan de hand. De lijstaanvoerder had de voorsprong in handen en was van plan deze minimaal te handhaven tot het laatste fluitsignaal.

Maar OVV werkte daar niet aan mee. Sterker nog, de geel-zwarte ploeg kantelde het duel en ging er met de drie punten vandoor, tot grote frustratie van het uitkamp. Verliezend trainer Johan Rijndorp sprak met Voetbalinbreda.nl na afloop. “We verliezen vandaag van onszelf. We moeten onze rug rechten en kijken waar het allemaal fout ging en er snel van leren. We moeten de fouten uit ons spel halen anders lopen we vaker tegen nederlagen aan zoals vandaag.”

In het thuiskamp was het feest. Bredanaar Arpat, die de vorige wedstrijd tegen Advendo ook al won van een Bredase club (5-2, red.), doet het uitstekend met zijn equipe. Als OVV zijn inhaalduel wint is het namelijk koploper op doelsaldo boven Neerlandia ’31. De boomlange doelman gaf commentaar. “We hebben verdiend gewonnen. In plaats van 3-4 tijdens de rust hadden wij met 4-0 voor moeten staan. We gaven de goals te makkelijk weg. Maar na rust hebben we ons als strijders herpakt. Zelfs toen we met tien man kwamen te staan gaven we niks weg. Dit was echt een lekkere dag.”

OVV ’67 – TVC Breda 5-4 (3-4)
1-0 en 2-0 OVV ’67, 2-1 Mike Vermeulen, 2-2 Gino de Goede, 3-2 OVV ’67, 3-3 Jeremy Sips, 3-4 Jeroen Ooms (pen.), 4-4 en 5-4 OVV ’67.

0 Shares