Datum: zondag 24 november 2019, 17:09 - Auteur: Redactie

TVC Breda rekent op eigen veld af met laagvlieger TPO

TVC Breda pakte zondagmiddag eindelijk weer eens belangrijke punten in 5B. Thuis winnen van het lager geklasseerde TPO was haast verplicht en zo geschiedde.

Op sportpark Kwakkelhut zagen de toeschouwers een leuke eerste helft, waarin Bryan Veth de score opende. Het bezoek uit Moerdijk schrok niet en pareerde al rap: 1-1. Maar steunpilaar op het middenveld Ankie Janiak bood de equipe van hoofdcoach Nijs Kivitis alweer de voorsprong, waarna Veth de ruststand op 3-1 liet bepalen. De aanvaller maakte er na de pauze 4-1 van, door met een panenka een penalty te benutten. Het slotakkoord was voor TPO: 4-2.

“Na de afgelopen weken moesten we wel echt winnen om niet weg te zakken op de ranglijst, maar zeker ook voor het geviel in de groep. We zijn goed bezig, alleen belonen we onszelf niet met punten. Uiteindelijk winnen we vandaag verdiend. Ondanks dat we een aantal fases slordig waren, geven we weinig weg en hadden we controle over de wedstrijd”, aldus één van de trainer, Johan Rijndorp tegen Voetbalinbreda.nl. Komend weekend reist TVC Breda af naar koploper The White Boys.

TVC Breda – TPO 4-2 (3-1) 1-0 Bryan Veth, 1-1 TPO, 2-1 Ankie Janiak, 3-1 en 4-1 Bryan Veth, 4-2 TPO.

14 Shares