Datum: zondag 26 januari 2020, 21:45 - Auteur: Redactie

Baronie ZO morst hele dure punten bij laagvlieger

Baronie maakte een lelijke uitglijder zondagmiddag in de Hoofdklasse B. SV Meerssen won het onderonsje met de Bredanaars namelijk.

Op de spekgladde natuurgrasmat van Sportpark Marsana viel er voor de neutrale toeschouwer aanvankelijk weinig te genieten. Het moeilijk te bespelen veld leende zich dan ook niet bepaald voor hogeschool voetbal al mocht de spanning bij tijd en wijle veel vergoeden. Baronie had zich vooraf ingesteld op een lastig middagje tegen een fel voor de punten vechtende tegenstander. Niettemin namen de groenwitten al vroeg in de wedstrijd de leiding. Sander Wirix brak op het middenveld een Limburgse tegenstoot in de knop en wist de goed vrijgelopen Mejres te bereiken. Diens harde schot werd in eerste instantie nog knap gered door Meerssendoelman Jacobs maar die was vervolgens kansloos op de rebound van Mohammad 0-1. Baronie had daarna weliswaar een veldoverwicht maar kon dat niet vertalen naar doelrijpe kansen. De thuisclub kwam halverwege de rommelige eerste helft zelfs op gelijke hoogte terwijl het tot dan toe nog amper voor het heiligdom van Van Butselaar was verschenen. Borgers ontdeed zich aan de zijlijn haast achteloos van Baronieverdediger Umar en liet een panklare voorzet los die van dichtbij snoeihard door Goessens werd binnen geknikt 1-1. In de fase die volgde was Baronie het even kwijt al had dat amper gevolgen omdat de Limburgers niet doortastend genoeg waren. Na een half uur had Baronie bepaald pech dat het de man in vorm Mejres vanwege een blessure zag wegvallen. Vlak voor de thee leek Mijnhijmer zijn ploeg niettemin aan de leiding te helpen. Sander Wirix zette met een slim balletje Mohammad aan het werk die Mijnhijmer op zijn wenken bediende. Het schot van de anders zo vaak trefzekere aanvaller vloog echter rakelings over de kruising.

Baronie begon voortvarend aan de tweede helft en zette de thuisclub direct onder druk. Een Limburgse verdediger moest al meteen een fraai indraaiende corner van Mohammad van de lijn halen. Baronie verhoogde de druk en zette de thuisclub de duimschroeven stevig aan. Mijnhijmer was uit een voorzet van invaller Tjien-Fooh opnieuw dicht bij een treffer maar hield slechts een corner over aan zijn poging. Ook Mohammad zag een hard diagonaal schot net langs de verkeerde kant van de paal suizen. Tussen de bedrijven door moest de Bredase verdediging echter alert blijven op de snelle tegenstoten van de gastheren. Baroniedoelman Van Butselaar moest eenmaal al zijn talenten aanspreken om een venijnig schot van Dokmeci tot corner te verwerken. Ondanks een groot Bredaas overwicht was het toch de thuisclub die de leiding nam. Het was opnieuw Borgers die aan de basis stond toen hij Rompelberg wegstuurde. Die maakte vervolgens knap gebruik van de vrijgekomen ruimte door de bal magnifiek in de verre kruising te schieten 2-1. Het was absoluut tegen de verhouding in maar ondanks een regen van corners en schoten van Tjien-Fooh, Jens Wirix en Mohammad slaagden de Baronnen er niet meer in om de gelijkmaker te forceren. Een gelijkspel zou de verhoudingen beslist beter hebben weergegeven en konden de groenwitten zichzelf niets verwijten. Meerssen speelde vooral in de tweede helft met het mes tussen de tanden en mocht zich de gelukkigste noemen. Volgende week komt koploper Unitas in Breda op bezoek en mag Baronie proberen om het verloren terrein weer wat terug te winnen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

SV Meerssen – Baronie ZO 2-1 (0-1) 0-1 Moustafa Mohammad, 1-1 en 2-1 SV Meerssen.

9 Shares