Datum: vrijdag 20 december 2019, 01:56 - Auteur: Mica de Montigny

Bavel sloopt Waalre ondanks ‘bankplaatsen vedettes’

Hoe Waalre in de derde ronde van het bekertoernooi terecht is gekomen weet geen mens, maar derdeklasser Bavel maakte donderdagavond korte metten met de vierdeklasser.

De circa 50 toeschouwers op sportpark de Roosberg hadden alles verwacht, maar geen 11-1. In de beker is alles mogelijk en dus blijkbaar ook een monsterscore in de derde ronde. Waalre, dat een ontzettend zwakke keeper onder de lat had staan, stond na drie kwartier spelen al met 7-0 achter.

Daan Diepstraten, de man in vorm, had al een hattrick op zal en zou er na rust nog twee prikken. Ook Niek Akkermans was op schot en produceerde een hattrick. Bas Plasman zorgde voor een dubbelslag en de overig kwam op naam van Luuk Oomen, die de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Waalre scoorde ook nog uit het niet met een uithaal in de winkelhaak. Op dat moment keepte Dennis Bink, omdat Glenn van Peer in de rust werd gewisseld door coach Coen Rijppaert. Het was niet de enige steunpilaar die ‘op de bank zat’. Ook Wout Horsten en Robin Adriaansen bivakkeerden daar.

Het leidde na afloop in de kantine tot hilarische ideeën over de te schrijven ‘kop’ op Voetbalinbreda.nl. “De 11-1 zege op Waalre zorgt toch voor frictie”. De trainer en de genoemde ‘wissels’ konden er in een gezellige kantine hartelijk om lachen. De sfeer was top in het Bredase dorp, waar voorzitster Christel Geerts tevreden toekeek.

Koploper in 3B, ticket voor de vierde bekerronde: de winterstop werd in de nacht van donderdag op vrijdag met een heerlijk gevoel gestart. En natuurlijk met de nodige biertjes. Verdiend.

Bavel – Waalre 11-1 (7-0) 1-0 Luuk Oomen, 2-0 Daan Diepstraten, 3-0 Bas Plasman, 4-0 en 5-0 Daan Diepstraten, 6-0 Niek Akkermans, 7-0 Bas Plasman, 8-0 Daan Diepstraten, 8-1 Waalre, 9-1 en 10-1 Niek Akkermans, 11-1 Daan Diepstraten.

38 Shares