Datum: zondag 8 december 2019, 17:42 - Auteur: Redactie

PCP-debutant Crea Zimmerman overrompelt DIA

DIA zal zich het bezoek aan PCP zondagmiddag nog wel lang herinneren. In 4C was de Bredase promovendus, na een absurde ‘stadsderby’, te sterk voor het bezoek uit het Bredase dorp.

Doelpunten in overvloed: een foutfestival van de bovenste plank op sportpark Lage Kant. Toen DIA via Kjell Hellemons op voorsprong kwam hing PCP even in de touwen. “Als je tot de 20ste minuut kansen krijgt op 0-2 en 0-3, dan verliezen we van onszelf.  Vanaf de 21ste minuut tot en met de 25ste minuut krijg je drie doelpunten tegen en daarna nog de 4-1.
Zeer onnodig. Dus voor DIA een zeer teleurstellende zondag”, baalde coach Erik van Rooij tegenover Voetbalinbreda.nl.

Die snelle thuistreffers kwamen op naam van Achraf Mejout en en twee keer Ibrahim Ikililou (foto, links). Maar de 4-1 en 5-1 waren van een beruchte spits: Crea Zimmerman (foto, rechts). In de voorbereiding besloot hij toch niet om aan te sluiten bij Boeimeer, waarna hij tot december moest wachten vanwege een schorsing die hij opliep bij zijn toenmalige club: SC Hoge Vucht. Het beest uit de Haagse Beemden trainde al een tijd mee in Brabantpark en dat wierp zijn vruchten af met een dubbelslag.

Wie dacht dat de geel-zwarten knock-out waren: hell no. Wie anders dan Remco Sluijk zorgde voor de revival met zijn treffer; 5-2. Het ging hard, want Niels Kloosterman en wederom Sluijk maakten er zelfs 5-4 van. “We blijven altijd aanvallend spelen, ondanks dat we dik voorstaan. We lopen dan uit de posities en schakelen niet om. We kunnen nog niet een wedstrijd killen en controleren, daarom kwamen zij terug. Als we gingen verdedigen en op counter spelen, dan hadden we met grotere cijfers kunnen winnen”, aldus spits Ikililou.

Komend weekend sluiten beide clubs de eerste seizoenshelft af. DIA krijgt hekkensluiter Berkdijk op bezoek. PCP rijdt dan naar WDS ‘19 voor weer een stadsderby.

PCP ZO – DIA 5-4 (2-1) 0-1 Kjell Hellemons, 1-1 Ibrahim Ikililou, 2-1 Achraf Mejout, 3-1 Ibrahim Ikililou, 4-1 en 5-1 Crea Zimmerman, 5-2 Remco Sluijk, 5-3 Niels Kloosterman, 5-4 Remco Sluijk.

29 Shares