Datum: zondag 1 december 2019, 19:27 - Auteur: Redactie

Bavel beslist saaie burenruzie bij UVV ‘40 door twee parels

Koploper Bavel maakte zondag in 3B geen slippertje bij het veel lager geklasseerde UVV ‘40. Op sportpark Jeugdland was het affiche overigens mooier dan de real deal zelf.

Nee, het was geen sprankelende derby in Ulvenhout zondagmiddag. Gezapig en saai past beter bij de goed bezochte Bredase dorpentwist op het gloednieuwe kunstgrasveld van de Ulvenhoutse Voetbal Vereniging. NAC Breda-spelers Nick Olij en Sidney van Hooijdonk (aandachtig toeschouwer deze middag) waren een dag eerder de ‘special guests’ die het kunstveld officieel openden op sportpark Jeugdland. Prachtig voor de groeiende club van voorzitter Sander Schaepman. En dan de derby: het kwakkelende UVV tegen het in een ‘flow’ verkerende Bavel, dat tevens de ranglijst aanvoert.

Maar de koploper liet het niet ‘shinen’ deze zondagmiddag zo dicht bij huis. UVV was in de eerste helft de betere ploeg, maar creëerde welgeteld ook maar één echte kans. Net als Bavel, dat de Ulvenhoutse reus Luc van Dongen ook niet echt op de proef stelde in die 45  minuten. Geel was er voor Bart de Koning in het eerste deel, gegeven door een goed leidende arbiter Pim van Kuijk.

Ging het dan losbranden na de thee zoals vaker bij een derby het geval is? In de 50ste minuut was het in ieder geval raak toen Luuk Oomen zijn eigen kans creëerde over links en diagonaal uithaalde in het dak van de goal. Van Dongen was kansloos op zijn knal met links, maar redde de thuisploeg vijf minuten later toen Nick Burgers alleen voor hem opdook. Het duel speelde zich vooral af op het middenveld, waardoor beide ploegen wel blaften maar niet doorbeten.

Waar de derby vorig jaar nog kon terug zien op een fase dat UVV de beuk er in gooide, was wellicht het kunstgras debet aan een beschaafder UVV, dat voor iedere meter moest knokken. Tackles, slidings, grove duels? Niets van dat alles en dat vond het meer geroutineerde Bavel wel best. Immers de individuele kwaliteiten zijn bij de bezoekende groen-witten net iets hoger dan bij de ploeg van de balende thuiscoach Johan Gabriëls. In de 80ste minuut stuurde Bavel-captain Wout Horsten zijn maatje Niek Akkermans weg, puike aanname door de rechtsbuiten, fraai uithalen in de verre hoek en de wedstrijd was gespeeld (0-2). 

Shane Lourens mocht nog invallen bij Bavel, maar UVV drong niet meer aan. Machteloos in de aanval waar A-junior Nick Huijbregts het mocht proberen in de punt, maar met weemoed wordt terug gedacht aan doelpuntenmachine Jonathan van Eerd, die inmiddels bij Almkerk speelt. Bavel-goalie Glenn van Peer moest eenmaal echt redden optreden, toen via een omhaal van dichtbij tegen zijn handschoenen vuurde.

Bavel-routinier Erik Meijerink zag de omslag na rust gebeuren, zo vertelde hij aan Voetbalinbreda.nl na afloop. “We hebben het omgezet naar 3-4-3 na rust, waardoor we beter grip kregen. Het was niet onze beste wedstrijd vandaag, het was vaak saai, maar je moet deze wedstrijden wel winnen. Het was degelijk van onze zijde en dat bracht ons de winst.”

Ook Robin Adriaansen van Bavel was content na afloop. “Tegenstanders graven zich in tegen ons tegenwoordig. We kregen ondanks dat toch vijf of zes open kansen en dan moet je geduld houden. Dit zijn mooie potjes die je niet mag verliezen. Of we al aan de titel denken? Nou als je staat waar wij staan dan mag je die ambitie wel uitspreken ja.”

Bavel dat binnenkort waarschijnlijk ook Freek van Gestel (NAC-jeugd), Maarten Brands (terug uit Amerika) en Sander van Gils (terug van stage in buitenland) nog mag begroeten als nieuwe aanwinsten, bouwt rustig verder aan een nog betere ploeg.

Bij UVV gaat het even minder momenteel, zoals men al verwachtte. Het spel is zeker naar behoren, maar de trekker overhalen is een groot probleem voor de sympathieke dorpsbewoners. Teamleider Wil van Beek ziet het iedere week met lede ogen aan. “Ook vandaag had ik een gelijkspel terecht gevonden. De eerste helft vond ik ons beter, terwijl we de tweede helft inkakten. Het gemis van een echte spits breekt ons op tot op heden.”

Ook de 30-jarige steunpilaar Sjoerd den Dekker komt tot die conclusie. “De eerste helft beter dan de tegenstander. En als we ze pijn hadden moeten doen, dan was het voor de rust dat het had moeten gebeuren. Bij de 0-1 laten we ons verrassen, maar we moeten echt de goals gaan maken, anders is het lastig. We moeten blijven werken, want het voetbal is aanwezig bij ons.”

Doelman Van Dongen redde zijn ploeg een aantal maal, maar kon de nederlaag niet voorkomen dus. “De laatste vier wedstrijden zijn we de betere ploeg, maar het scoren en het geluk ontbreekt ook nu. We kunnen ook niet iedere week dezelfde ploeg opstellen door blessures, maar we hebben genoeg voetballend vermogen. De sfeer is goed en we halen er alles uit wat mogelijk is. Deze ploeg blijft er voor knokken. Dat is zeker”, besluit de jonge sluitpost, die vervolgens de volgepakte kantine op Jeugdland induikt. Net op tijd om het live optreden van Bavels volkszanger Jeffrey Kools aan te horen. Zijn performance spiegelde goed aan het niveau van de wedstrijd vandaag. Gezellig en leutig, maar er zijn betere voorstellingen geweest.

(Verslag door onze ‘special reporter’: Marco van Dijnsen)

UVV ‘40 – Bavel 0-2 (0-0) 0-1 Luuk Oomen, 0-2 Niek Akkermans.

32 Shares