Datum: zondag 15 december 2019, 17:09 - Auteur: Redactie

Terheijden kantelt SAB in de laatste zeven minuten

Met nog zeven minuten op het scorebord leek SAB zondag in 4C een belangrijke zege te boeken in Terheijden, maar dankzij een sensationele revival van de dorpelingen dropen de Bredanaars met de staart tussen de benen af.

Op het winderige sportpark Ruitersvaart zagen de toeschouwers geen hoogstaand duel en voor de pauze zelfs geen enkel doelpunt. Beide teams steken in redelijke vorm, maar de belangen waren verschillend. SAB jaagt op de ongenaakbare koploper RWB, terwijl Terheijden vorige maand nog hekkensluiter was. Beide teams wilden uiteraard na rust winnen en het leek er op dat het bezoek uit Breda de drie punten binnen zou slepen. Wie anders dan spits Joris van de Lande bood de equipe van coach Meindert Dijkstra de voorsprong. In de foeilijke uitshirts -de eerste twee tenue’s (volledig wit en zwart) waren niet gangbaar gezien de clubkleuren van de ploeg uit de Gemeente Drimmelen- een warm gevoel voor de bezoekers.

Maar het échte venijn zat hem uiteindelijk in de staart. Zeven minuten tijd zorgde Max Brouwers namelijk voor de verdiende gelijkmaker tot grote vreugde van het thuiskamp van trainer Fred Vrolijk en co. Maar bij die vreugde-uitbarsting bleef het niet. In de 88ste minuut roofde de thuisploeg alles weg uit de handen van de gasten. Dader? Luc de Peijper: 2-1. Voetbalinbreda.nl sprak na al het vuurwerk met de winnende teamleider George van der Velden.

“Wij hadden sowieso recht op een punt en als er iemand had moeten winnen, dan waren wij dat. Ik ben trots op de veerkracht van onze jonge ploeg, om na de 0-1 zo terug te komen. Wij hadden over de gehele wedstrijd gezien de meeste kansen, maar vlak voor tijd moment ben je al blij als je op gelijke hoogte komt, dus we zijn natuurlijk blij.” In het verliezende team nam rechtsback Jordy Den Tenter (foto, links) de moeite om commentaar te geven op de zeperd.

”Beide ploegen speelden niet goed. Slecht veld, harde wind. En zij gingen alles of niets spelen en dat pakte goed uit voor hen. De 1-1 was een meter buitenspel, maar hij laat de grensrechter staan, dus het zat ook niet mee.” Extra zuur was dat lijstaanvoerder RWB twee punten liet liggen, waardoor SAB de titelstrijd geen nieuw leven heeft ingeblazen. De winterstop is nu begonnen. Middenmoter Terheijden moet volgend weekend nog inhalen bij Blauw Wit ‘81.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

Terheijden – SAB 2-1 (0-0) 0-1 Joris van de Lande, 1-1 Max Brouwers, 2-1 Luc de Peijper.

33 Shares