Uitslagen bekertoernooi weekend 1 en 2 september

Datum: zondag 2 september 2018, 19:00 - Auteur: Mica de Montigny

Uitslagen bekertoernooi weekend 1 en 2 september

Zaterdag  en zondag hebben alle Bredase clubs (behalve het door de KNVB uitgesloten Advendo en het later instromende Baronie) het bekertoernooi geopend. Bekijk hieronder alle uitslagen en de doelpuntenmakers.

ZATERDAG 1 SEPTEMBER

JEKA – Almkerk 0-3 (0-2)
0-1, 0-2 en 0-3 Almkerk.

JEKA had niet de beschikking over acht basisspelers en dat brak de zondag tweedeklassers uiteindelijk op thuis tegen zaterdag eersteklasser Almerk. Vier jeugdspelers maakten overigens hun debuut namens de equipe van coach Bas Liebregts.

Beek Vooruit – Strijen 2-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Strijen, 1-2 Joris Peeters, 2-2 Joep Bulkmans.

Op het moment dat Beek Vooruit-coach Arno Gabriëls aanvallend besloot te wisselen omdat hij kansen rook voor zijn zondag tweedeklassers tegen de zaterdag tweedeklassers, sloegen de bezoekers uit Strijen tweemaal toe. Toch werd het 2-2, dankzij de aansluitingsgoal van Joris Peeters en de gelijkmaker van invaller Joep Bulkmans op aangeven van een andere invaller: Boye Snoek.

DIA – The Gunners 3-3 (2-1)

0-1 Daniël Zwanenburg, 1-1 Kjell Hellemons, 2-1 Mike Poppelaars, 2-2 Nick Collins. 2-3 Martijn van Gastel, 3-3 Kjell Hellemons.

Zaterdag vierdeklasser The Gunners kwam op voorsprong bij zondag vierdeklasser DIA, door een goal van debutant Daniël Zwanenburg. DIA boog de achterstond om in een voorsprong dankzij treffers van Kjell Hellemons en Mike Poppelaars, maar net na rust werd het 2-2 door een vrije trap van Nick Collins. Op dat moment stonden de bezoekers al met een man minder omdat Elyas Amaziane een rode kaart pakte. In ondertal wonnen de gasten uit de Haagse Beemden de derby bijna, maar wederom Hellemons maakte de 2-3 van Martijn van Gastel onschadelijk.

ZONDAG 2 SEPTEMBER

Sprundel – WDS ’19 0-3 (0-2)
0-1 Abdul Avci, 0-2 Kevin Keehnen, 0-3 Ricky Staneke.

Zondag vierdeklasser WDS had weinig moeite bij een andere zondag vierdeklasser: Sprundel. In het rood-zwarte dorp bekroonde Abdul Avci zijn rentree met de openingstreffer en was aanvoerder Kevin Keehnen verantwoordelijk voor de beslissing namens de Bredanaars. Debutant Ricky Staneke zorgde met de derde treffer voor de kers op de taart.

UVV ’40 – SC Hoge Vucht 6-3 (3-0)
1-0 Erwin Aerts, 2-0 en 3-0 (pen.) Sjoerd Den Dekker, 4-0 Ralph de Brouwer, 4-1 Crea Zimmerman (pen.), 4-2 Ibrahim Ikililou, 4-3 Crea Zimmerman, 5-3 Jonathan van Eerd, 6-3 Rolf Snepvangers.

Een zeer bizarre derby in Ulvenhout, waar SC Hoge Vucht na drie kwartier kansloos met 3-0 de kleedkamers opzocht. UVV kwam aan die marge dankzij goals van Erwin Aerts en Sjoerd Den Dekker (2). Daarna was Ralph de Brouwer de maker van de 4-0 na rust namens de zondag derdeklassers, maar leek het toch nog mis te gaan tegen de bezoekende zondag vierdeklassers. Ibrahim Ikililou werd gevloerd in de vijandelijke zestien en Crea Zimmerman benutte de strafschop. Kort erna zorgde Ikililou voor de 4-2 en knalde Zimmerman van ver de 4-3 binnen. Daarna ging het los. Scheidsrechter Dammers staakte het duel omdat er langs de lijn bij SC Hoge Vucht volgens hem iemand commentaar had op de leiding en tijdens dat moment kreeg Den Dekker nog een curieuze rode kaart en liep het even uit de hand. Na tien minuten ging het duel toch nog verder, maar konden de gasten niet profiteren van een man meer-situatie. Jonathan van Eerd was met een lob trefzeker en Rolf Snepvangers beslistte het duel met een schuiver met zijn chocoladebeen: 6-3.

PCP – SAB 3-7 (2-2)
1-0 en 2-0 PCP, 2-1, 2-2 en 2-3 Joris van de Lande, 2-4 eigen doelpunt, 3-4 PCP, 3-5, 3-6 en 3-7 Jordy Den Tenter.

Zondag vijfdeklasser PCP verraste zondag derdeklasser SAB aanvankelijk, maar de blijdschap in Brabantpark (en de 2-0-voorsprong) was van korte duur. Bij rust stond het al 2-2. Spits Joris van de Lande en verdediger Jordy Den Tenter maakten samen een hattrick en zetten de thuisclub weer even met beide benen op de grond. De overige SAB-goal was een eigen treffer.

Boeimeer – TVC Breda 3-5 (0-5)
0-1 Jeroen Ooms, 0-2 en 0-3 Johan Rijndorp, 0-4 Jeroen Ooms, 0-5 Willino van Venrooy, 1-5 Serginio Room, 2-5 en 3-5 Thomas van Soerland.

In de eerste helft stond zondag vierdeklasser Boeimeer voor schut: zondag vijfdeklasser TVC Breda liep op het gemakje uit naar een 5-0-voorsprong in de Haagse Beemden. Jeroen Ooms en Johan Rijndorp maakten elk twee goals en ook Willino van Venrooy was trefzeker. In het tweede bedrijf voorkwamen de Koningsblauwen gezichtsverlies door drie goals te scoren (Serginio Room 1 en Thomas van Soerland 2) en daarme de eindstand toch iets draaglijker te maken.

Terheijden – Irene ’58 3-3 (1-1)
1-0 Riemer Dijkstra, 1-1 (pen.), 1-2 en 1-3 Irene ’58, 2-3 Jaimy de Koning (pen.), 3-3 Jan den Ridder.

Zondag vierdeklasser Terheijden pakte knap een punt thuis tegen zondag derdeklasser Irene. Riemer Dijkstra debuteerde met de openingstreffer, maar de bezoekers uit Den Hout stonden plots met 3-1 voor op sportpark Ruitersvaart. Uiteindelijk scoorde Jaimy de Koning een pingel en was Jan den Ridder degene die een punt veilig kon stellen namens de club uit de Gemeente Drimmelen.

Viola – Bavel 0-2 (0-0)
0-1 en 0-2 Luuk Oomen.

Bij zondag vierdeklasser Viola ging het voor rust nog gelijk op. Na de pauze won Luuk Oomen de wedstrijden namens de bezoekende zondag derdeklassers door een doppelpack uit zijn mouw te schudden.

Oosterhout ZO – VCW 6-0 (4-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en 6-0 Oosterhout ZO.

Zondag vierdeklasser VCW had niks te zoeken zondag bij derdeklasser Oosterhout. Zes tegengoals, nul voor.

0 Shares