Datum: zondag 10 september 2023, 15:53 - Auteur: Mica de Montigny

Unitas ’30 slaat Halsteren zes keer om zijn oren

In de Vierde Divisie boekte Unitas ’30 een heerlijke zege. In Etten-Leur kreeg Halsteren een zeldzaam hard pak slaag van de ploeg uit Etten-Leur.

Op het benauwde sportpark De Lage Banken kreeg het bezoek uit Halsteren het nog benauwder toen Bas Rockx de score opende. De gasten misten zelf een mogelijkheid tot scoren, maar kregen hem wel tegen dus. Danny Lauwen verdubbelde de marge zelfs en toen ging het hard. De van Dongen overgekomen Roman Talboom greep zijn kans om zich te laten zien.

Hij maakte de 3-0 en gooide de deur daarmee hard in het slot voor Halsteren. Ook de 6-0 was van zijn makelij overigens, nadat Ferdy Barendse een penalty had verzilverd en Rockx zijn tweede van de middag liet noteren. Een heerlijke driepunter voor de geel-zwarten, die aan klantenbinding deden voor het eigen publiek en de bezoekers vernederden.

“De eerste kans was voor Halsteren. Dit was ook de enige kans die we weg hebben gegeven. Na tien minuten kwamen we goed in de wedstrijd en scoren we twee keer uit een directe vrije trap. Ondanks de temperaturen bleven we voetballen met een drive en liepen we verder uit”, aldus de zeer tevreden trainer Eddy van Vugt na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Unitas ’30 – Halsteren 6-0 (2-0)
1-0 Bas Rockx, 2-0 Danny Lauwen, 3-0 Roman Talboom, 4-0 Ferdy Barendse (pen.), 5-0 Bas Rockx, 6-0 Roman Talboom.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss