Datum: zondag 8 december 2019, 16:32 - Auteur: Redactie

UVV ‘40 boekt cruciale overwinning op bezoek bij SC Emma

UVV ‘40 heeft de rode lantaarn zondagmiddag overgegeven aan ZIGO. In 3B won de club uit Ulvenhout namelijk knap van promovendus SC Emma.

In een soort ultieme poging om niet als hatelijke hekkensluiter de winterstop in te gaan lukte het UVV zondag om de rode lantaarn uit handen te geven. Rooskleurig zag het er aanvankelijk niet uit in Dordrecht. Het stond even 1-1, maar de Zuid-Hollanders gingen de rust in met 2-1 mede door een benutte strafschop.

De bezoekende keeper Luc van Dongen keepte na rust echter een ijzersterke wedstrijd en keerde een nieuwe pingel. Ook zag hij hoe de Bredase dorpelingen uiteindelijk de pot zouden kantelen. Doelpuntenmakers waren Niek van Vliet, Fabio Evaz en Dennis le Feber.

Voetbalinbreda.nl voerde na de zege nog even een gesprekje met captain Rolf Snepvangers (foto). “Deze zege was zeker welkom. Eindelijk eens loon na arbeid. We waren de bovenliggende ploeg. Twee penalty’s tegen, waarvan Luc van Dongen er nog één stopte. Dat was wel een ommekeer in de wedstrijd. Die laatste plek is niet voor ons, ben blij dat we er van af zijn.”

Volgend weekend spelen de groenhemden van coach Johan Gabriëls thuis tegen Oosterhout.

SC Emma – UVV ‘40 2-3 (2-1) 1-0 SC Emma, 1-1 Fabio Evaz 2-1 SC Emma (pen.), 2-2 Dennis le Feber, 2-3 Niek van Vliet.

13 Shares