Datum: maandag 12 november 2018, 15:09 - Auteur: Redactie

Waarom Bredanaars een dagje ‘Dortmund-uit’ moeten beleven

Laten we eerlijk zijn: de kans dat NAC Breda op korte termijn de Champions League zal betreden is niet heel groot, dus een ‘avondje Dortmund-uit’ met de Parel van het Zuiden zit er niet in. Toch is het de moeite waard om die andere club van het geel en zwart te bezoeken. Borussia Dortmund is een schitterende club van het volk, vergelijkbaar met NAC. De clubkleuren, de sfeer (maar dan in het groot), het bier en de worsten: geen moment spijt dat je deze wereldclub bezoekt.

De stad zelf lijkt op het eerste gezicht wat grijs en grauw, maar als je het centrum induikt en de mooie winkelstraten doorloopt, merk je al heel erg veel verbetering. Op elke hoek vind je wel een kraam met warme lekkernijen en de kroegen zijn er ook zeker prima te doen. Maar de hoofdact is natuurlijk het magische stadion ‘Signal Iduna Park’.

Zodra je daar je kaartje laat scannen en binnen holt, kan het niet anders dan dat je vol verwondering om je heen staart. De grote tribunes, de prachtige mat, de imposante structuur van het voetbalparadijs in West-Duitsland: prachtig. Niets meer, niets minder. Vooral de staantribune achter het doel, die gelbe wand van BVB, is als een levensgrote spierbal. Je kijkt er tegenop. Elke thuiswedstrijd in de Bundesliga zijn 80.000 man present. De sfeer is gemoedelijk onderling. Supportersrellen? Zelden. Fans van de tegenpartij kunnen vrijwel altijd moeiteloos in de buurt van de gastheren zijn.

En grote moeite om de stad te bereiken hoef je ook niet te doen. Vanaf Breda is het een uur of twee rijden. Maar de echte liefhebber trekt er een weekend of midweekje voor uit. Equipo Voetbalreizen is jouw betrouwbare partner als het gaat om het bemachtigen van tickets. Ook regelen ze jouw verblijfplaats, want de kans is groot dat je na de spannende pot voetbal nog wil genieten van wat biertjes of gewoon met een spa rood in je hand het nachtleven wil ontdekken. Hoe dan ook, kaartjes voor de wedstrijd, een hotel en onvergetelijke voetbalreizen, je kunt alles zelf samen stellen.

En als er een moment is in je leven om te gaan, dan is het nu wel. Borussia Dortmund staat stijf bovenaan en lijkt de hegemonie van Bayern Munchen te gaan doorbreken. Blikvangers van de huidige machine van nieuwbakken coach Lucien Favre? Axel Witsel, Jadon Sancho, Pablo Alcacer en uiteraard clubicoon Marco Reus. Viel spass!

0 Shares