Datum: zondag 3 december 2023, 17:01 - Auteur: Redactie

‘Youngsters’ van TVC Breda slaan weer toe: Gesta baalt

De tieners van TVC Breda zijn ‘on fire’ in 4B. Zondagmiddag won de jonge ploeg van coach Kevin Faas van het lager geklasseerde Gesta.

De jonge Viola’s begonnen de wedstrijd goed en kwamen al na tien minuten aan de leiding tegen het bezoek uit Galder. Een vrije trap van 30 meter, een heuse zwabberbal, werd door de vijandelijke keeper nog gestopt, echter was de 15-jarige Wimano Holzken er als de kippen bij om 1-0 binnen te kegelen. Al weer zijn tweede van de campagne: knap.

Na dit doelpunt vergaten de gastheren te voetballen. Na rust begonnen ze dan weer scherp en schoot Fabian Houke (19) na een mooie diepe bal de 2-0 tegen de touwen. Blijdschap bij coach Kevin Faas en co. Toch liet TVC Breda het tegenstribbelende Gesta terug in de wedstrijd komen door een counter en een standaard-situatie: 2-2.

Maar tot ieders geluk in het thuiskamp was er nog de beschikking over invaller Airforce Viggo Maas (17), die in de laatste minuut de bal binnenkopt uit een vrije trap van Bryan Veth en zich tot matchwinner kroonde. Ultieme blijdschap dit keer op sportpark Kwakkelhut, waar eenieder de ijzige kou even vergat: 3-2.

“Uiteindelijk wilden we de laatste drie wedstrijden minimaal zeven punten halen en dat is gelukt. Een groot compliment naar het team, want we speelden niet goed, maar weten toch te winnen. Volgende week staat Chaam op het programma, we gaan ons hiervoor klaarstomen. We staan gedeeld vierde en maar drie punten achter op Chaam, dus we weten wat we moeten doen”, klonk defensieleider en captain Leroy van Berkom hongerig toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak.

TVC Breda – Gesta 3-2 (1-0)
1-0 Wimano Holzken, 2-0 Fabian Houke, 2-1 en 2-2 Gesta, 3-2 Viggo Maas.