Datum: zondag 21 november 2021, 16:49 - Auteur: Redactie

Terheijden slacht Right ‘Oh en is de eerste periodekampioen

Terheijden is niet van plan om als eendagsvlieg bestempeld te worden in 4C. Zondagmiddag won het met afgetekende cijfers op het gras van Right ‘Oh en behaalde daarmee de eerste periodetitel.

Right ‘Oh wist op voorhand dat Terheijden tot op het bot gemotiveerd het veld zou betreden en toch liet het zich aftroeven. De ploeg uit Geertruidenberg had geen antwoord op het aanvalsgeweld van de club uit de Gemeente Drimmelen. Martin Mertens was het die met een heuse dubbelslag de comfortabele 2-0-tussenstand op het scorebord liet programmeren in het hol van de leeuw.

En als Mertens twee goals maakt, wie voelt zich dan genoodzaakt op te staan? Een beetje Terheijden-kenner weet dit: Jaimy de Koning. De topschutter beleeft zijn beste seizoen ooit en bepaalde de ruststand 0-3. De periodetitel was daarmee al zo goed als binnen. Maar De Koning maakte nog even een loepzuivere hattrick en plots stond het 0-6. Ongekende luxe voor de zwart-witte dorpsclub.

De gastheren redden de spreekwoordelijke eer nog, maar Jordi Wirken tekende voor het slotakkoord tegen de negen man (twee rode kaarten). De Terheijdense machine van coach Fred Vrolijk kon een heerlijk feestje vieren en na afloop stond de succesvolle oefenmeester Voetbalinbreda.nl te woord. “We zijn niet kampioenskandidaat nummer 1, maar we hebben wel een leuke, jong en enthousiaste groep.”

“Een groep die bereid is om met minimaal 30 man twee keer per week te trainen en dan om op zondag plezier te maken met elkaar.” En zo kroonde Terheijden zich dus als periodekampioen, waar RFC, de uitgesproken titelfavoriet, op doelsaldo werd afgetroefd. Spelen om promotie is sowieso al gegarandeerd dus. Volgend weekend wacht de kraker bij SVC.

Right ‘Oh – Terheijden 1-7 (0-3)
0-1 en 0-2 Martin Mertens, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6 Jaimy de Koning, 1-6 Right ‘Oh, 1-7 Jordi Wirken.