Datum: dinsdag 29 maart 2022, 14:42 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Michel van Butselaar (Baronie ZO)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Michel van Butselaar (foto, rechts) van zondag Hoofdklasser Baronie.

Tot drie keer toe voorkwam Van Butselaar zondag dat Orion punten af zou snoepen van de koploper uit Breda. De Baronie-keeper had al enkele cruciale reddingen verricht, maar die in blessuretijd was goud waard. Terwijl iedereen dacht dat een bal in het doel zou vliegen, pareerde de 21-jarige doelman het leer met een ongelooflijke reflex. Door die wereld-save bleef het bij 1-0 na ruim 90 minuten strijden.

Het is sowieso een fantastisch seizoen voor de Baronnen en Van Butselaar in het bijzonder. Het voormalige talent van NAC Breda kreeg pas tien tegentreffers in zestien duel en de kansen dat Baronie kampioen gaat worden en naar de Derde Divisie promoveert nemen alleen maar toe. Met de beste keeper van Breda onder de lat op sportpark de Blauwe Kei moet dat over een paar maanden werkelijkheid gaan worden.