Datum: zondag 10 april 2022, 16:00 - Auteur: Redactie

‘Uitgespeeld’ UVV ’40 gaat onderuit bij hoogvlieger HVV ’24

UVV leed zondagmiddag in 3A zijn tiende nederlaag van het seizoen. De middenmoter uit Ulvenhout moest een ingecalculeerde nederlaag toestaan bij titelkandidaat HVV.

Om in Hulst te zegevieren moet men van goede huize komen, maar gezien de status waarin UVV verkeert is het een utopie. Getraind door interim-coach Joey Verhoeven en getergd door vele blessures en afwezigen is het zaak voor de Bredase dorpelingen om het seizoen zo goed mogelijk ‘uit te zingen’. HVV nam een 2-0-voorsprong, maar toch kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd.

Captain Bart de Koning (foto) ging een prima combinatie aan met Maikel Jansen en schoot de bal laag in de hoek: 2-1 met rust. Op dat moment was de arbiter net uitgevallen met een blessure. Een vervangende scheidsrechter, lid van HVV, nam het van hem over. Hij zag hoe UVV de 3-1 moest incasseren en de laatste tien minuten met een man minder moest spelen vanwege een blessure en geen wisselspelers meer.

Met een handvol punten meer dan de onderste clubs op de ranglijst en een gapend gap richting de top van de competitie lijken The Boys in Green uitgespeeld, al moeten ze nog wel oppassen voor een flinke dip die alsnog degradatiestree op zou kunnen leveren. “Ik maakte de 2-1, maar spannend werd het niet meer. We hebben veel last van blessures en daarnaast loopt het allemaal niet zo lekker”, aldus De Koning tegen Voetbalinbreda.nl.

HVV ’24 – UVV ’40 3-1 (2-1)
1-0 en 2-0 HVV ’24, 2-1 Bart de Koning, 3-1 HVV ’24.