Datum: zondag 11 december 2022, 14:56 - Auteur: Redactie

NAC Breda kantelt na rust en wint de derby bij Willem II

NAC heeft de volle buit gepakt in Tilburg. Al vroeg keek NAC tegen een achterstand aan, door een benutte strafschop van Bokila. De eerste vijf minuten na rust waren cruciaal voor NAC. Eerst was het Ruben Ligeon die NAC naast zijn oude club Willem II kopte. Kort daarna schoot Jarchinio Antonia NAC op voorsprong. Hierna gaf NAC weinig tot niets meer weg en nam de drie punten mee naar Breda.

Robert Molenaar moest vandaag noodgedwongen vanuit huis toekijken. De hoofdtrainer was ziek en niet fit genoeg om naar Tilburg af te reizen. Robert Molenaar nam de honneurs waar. Hij kwam samen met de technische staf tot de volgende elf in de basis: Kortsmit, Lucassen, Marijnissen, Mac Nulty, Ligeon, Plat, Agougil, Vet, Antonia, Van der Sande en Velanas.

De eerste tien minuten van het duel was het aftasten van beide kanten. Antonia kreeg de eerste kans van het duel, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Aan de andere kant kreeg Kabangu een kopkans, maar hij kopte naast. Toch was het Willem II die de vroege voorsprong pakte. Luc Marijnissen kreeg de bal ongelukkig op zijn hand en Gözübüyük legde de bal op de stip. Bokila benutte de strafschop: 1-0.

De thuisploeg had licht de overhand in het eerste bedrijf, maar kansloos was NAC zeker niet. Anselmo Mac Nulty kreeg een flinke kans op de gelijkmake, maar kreeg zijn voet net niet goed genoeg tegen de bal. Aan de andere kant kreeg Bokila een grote kans, waarop Kortsmit een uitstekend antwoord op had.

Kort voor rust kreeg NAC een vrije trap op een veelbelovende plek. Velanas ging achter de bal staan en probeerde de bal langs de muur te schieten. Een verdediger toucheerde de bal, waardoor hij voor de voeten van Antonia viel. Antonia haalde uit en zag zijn inzet via de paal terug de doelmond instuiten. Kort hierna klonk het rustsignaal.

NAC kwam uitstekend de kleedkamer uit, want na anderhalve minuut spelen trok Ruben Ligeon de stand gelijk. De linksback, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte, kopte de bal knap achter doelman Lamprou: 1-1!

Vijf minuten later was het weer raak voor NAC! De wedstrijd kantelde binnen vijf minuten volledig om. Dit keer was het Antonia die een cadeautje van de Tilburgse verdediging afstrafte. Hij schoot de bal keurig in de bovenhoek: 1-2!

NAC speelde een meer dan goede tweede helft en na de 1-2 werd een lange tijd niets weggegeven. Pas een paar minuten voor tijd kreeg invaller Hornkamp de enige grote kans van de slotfase. Kortsmit had een katachtige redding in huis om de gelijkmaker te voorkomen.

Willem II – NAC Breda 1-2 (1-0)
1-0 Bokila (pen.), 1-1 Ligeon, 1-2 Antonia.