Datum: zondag 9 april 2023, 16:06 - Auteur: Redactie

OVV ’67 maakt einde aan brilscores en haalt hard uit

In 5A haalde OVV maandagmiddag met succes in bij De Schutters. De bezoekers uit Oosteind kenden een makkelijke Tweede Paasdag, waar het de laatste tijd juist een aantal 0-0-uitslagen waren.

OVV maakte van meet af aan het spel en probeerde via combinatiespel gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in een aantal aanvallen waarin de uitclub probeerde tot kansen te komen. Rond de 30ste minuut werd er een speler van OVV neergehaald in de vijandelijke zestien en de zeer goed leidende arbiter van 77 jaar legde de bal op de stip. Omar Al Zoubi was de aangewezen man en die schoot hem ook feilloos binnen. De bevrijdende goal was gemaakt en het was 0-1 en tevens de ruststand.

Na de rust voerde OVV het tempo wat op en al snel maakte het de 0-2. Al Zoubi, die vanuit links naar binnen dribbelde en de bal prachtig in de verre hoek krulde verdubbelde de marge. En wederom diezelfde Al Zoubi maakte twee minuten later de 0-3 door in de korte hoek de keeper te verschalken na een goede bal van Tarik Maamar: hattrick voltooid. Niet veel later viel de 0-4 door Samet Aydın, die randje zestien met buitenkant voet de bal in de hoek krulde. De 0-5 werd gemaakt door Sefa Yalçındag, die met links de bal beheerst binnen schoof en dit was tevens de eindstand.

“Na de vele punten die we hebben laten liggen na de winterstop was het kampioenschap ver uit zicht, los daarvan is het ook niet goed voor het moraal dat je punten laat liggen en dat terwijl je het voor de winterstop zo goed deed. We hadden te maken met schorsingen en met name blessures na de winterstop. Ik had vandaag eindelijk weer een zo goed als volledige groep tot mijn beschikking. We speelden een prima wedstrijd waarin ik heel veel goede dingen heb gezien. Al met al verdiende punten, dit hadden we met zijn allen echt even nodig denk ik, dat las je ook af aan de blije gezichten na de wedstrijd”, aldus OVV-coach Fatih Kaya na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

De Schutters – OVV ’67 0-5 (0-1)
0-1 (pen.), 0-2  en 0-3 Omar al Zoubi, 0-4 Samet Aydin, 0-5 Sefa Yalçındag.