Datum: zondag 14 mei 2023, 18:03 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit speelt zich veilig na doelpuntenfestijn bij Rood-Wit

In 2D is Beek Vooruit definitief veilig. Zondagmiddag won de equipe uit Prinsenbeek een waar spektakel op het gras van Rood-Wit.

In Sint Willebrord, waar de dorpsclub gedegradeerd is naar de zondag derde klasse, dwongen de Bredase dorpelingen juist lijfsbehoud af. En tevens weet de ploeg van trainer Jack Sweres dat de zesde plek het definitieve stekje is van dit seizoen. Dit mede door de bizarre overwinning, die werd afgetrapt door de weer fitte Benjamin van Wanrooij. Zijn goal leek de opmaat naar een monsterzege, want Joost Schalk maakte voor rust 0-2 tegen de hekkensluiters.

Toch kwam de klad erin bij de oranjehemden. Rood-Wit stond binnen mum van tijd op 2-2 en leek na rust te dromen van meer. Die droom werd aan diggelen geslagen door de Bekenaren want 15 minuten na rust was het 2-5. Jorn Sweres (foto) maakte wellicht de belangrijkste treffer van de middag, want de door hem hernieuwde voorsprong schudde ook topscorer Loek Schalk wakker. Met een dubbeslag besliste hij de knotsgekke wedstrijd. Althans?

“We dachten dat het wel gespeeld was, maar Rood-Wit maakt binnen tien minuten twee doelpunten en dus 4-5. We hebben echt 25 minuten billen zitten knijpen, terwijl je zo’n wedstrijd met 0-6 moet winnen. Het was een echte Beek Vooruit-wedstrijd, haha. Het belangrijkste is dat we nu helemaal veilig zijn, zesde worden in de competitie en dat is alles bij elkaar een prima resultaat voor ons”, aldus Beek Vooruit-verdediger Bas Frijters tegen Voetbalinbreda.nl.

Rood-Wit – Beek Vooruit 4-5 (2-2)
0-1 Benjamin van Wanrooij, 0-2 Joost Schalk, 1-2 en 2-2 Rood-Wit, 2-3 Jorn Sweres, 2-4 en 2-5 Loek Schalk.