Datum: zaterdag 20 mei 2023, 17:36 - Auteur: Redactie

SCO is kampioen na zege bij Dubbeldam en afgang RFC

De maandenlange spanning heeft zaterdagmiddag plaatsgemaakt voor euforie: SCO is kampioen geworden in 4D. De Oosterhouters wonnen bij Dubbeldam en zagen concurrent RFC met een bizarre remise van het veld stappen tegen RWB.

De spanning was voelbaar in Dordrecht, waar SCO twee goals meer had in het belangrijke doelsaldo dan RFC. De concurrent uit Raamsdonksveer stond met 3-0 voor tegen RWB, terwijl ook SCO met 3-0 aan de leiding ging. Goals van Mees de Leijer en Axel Kastelijns voor rust en een treffer van Luc van Dongen in het tweede bedrijf zorgden voor een comfortabel gevoel.

Toch was het afwachten. RWB, dat zelf nog om de periodetitel streed, kwam echter verrassend terug in de slotfase Van 3-0, naar 3-3. Daarmee was de titel voor SCO beklonken. Een geweldig seizoen al met al. De feestvreugde barstte meteen los. Het SCO-bestuur had een heerlijk feest georganiseerd, maar eerst toog de selectie met de partybus naar het Amphia-ziekenhuis.

Daar bezochten zij topscorer Noa Peeters (foto) die in een rolstoel zat. Hij viel vorig weekend uit tegen Irene ’58 en moest afgelopen vrijdag met spoed geopereerd worden. Hij moet acht weken in het gips, maar vergat al die ellende toen zijn ploegmakkers hem kwamen bezoeken. Daarna vertrok de hele selectie naar de stad en bouwde daar een onvergetelijk feestje. Volledig verdiend.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met succescoach Maikel Cohen, die in zijn eerste jaar als zelfstandig hoofdtrainer direct een hoofdprijs in de wacht sleept. “Ik ben super trots en nog aan het nagenieten”, vertelde de jonge oefenmeester zondagochtend. “Wij hebben het verdiend om een klasse hoger te gaan spelen. Wat onze sleutel was tot dit huidige succes? We hielden ons bezig met ons doel.”

“Alleen met ons doel om kampioen te worden. Heel het jaar stond in het teken van kampioen worden. Ik riep het voor aanvang van het seizoen al en gelukkig hebben we het waargemaakt.” En SCO is hongerig. Men is al bezig met versterkingen. Nino Doelman en Bart van den Hoven komen over van TSC ZO en maandag volgt nog een transfer. De toekomst is rooskleurig op sportpark de Elskens.

Dubbeldam – SCO 0-3 (0-2)
0-1 Mees de Leijer, 0-2 Axel Kastelijns, 0-3 Luc van Dongen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss