Datum: zondag 10 februari 2019, 17:13 - Auteur: Redactie

Philippine duwt kwetsbaar SAB de rode lantaarn in handen

Bizar: dat is het woord dat past bij het optreden van SAB zondagmiddag in 3A. Philippine leek dood en begraven, maar de Bredanaars gingen alsnog kopje onder in Zeeland.

SAB opereerde vrij sterk, maar kon net als de thuisclub niet tot scoren komen tijdens de eerste helft. Na rust lukte het wel: Rick Mertens bracht de Sint Anna Boys op voorsprong en Bryan Bongaards leek het duel te beslissen. Maar wat er in de laatste twintig minuten van de wedstrijd gebeurden was een schande.

De bezoekers van trainer Meindert Dijkstra faalden massaal en zagen hoe Philippine de 1-2, 2-2 én 3-2 produceerde. Nu is SAB zelfs hekkensluiter op doelsaldo. Volgend weekend moeten de Bredanaars zich revancheren: op sportpark Ruitersbos komt dan MOC ’17 op bezoek voor een heuse degradatiekraker.

Philippine – SAB 3-2 (0-0)
0-1 Rick Mertens, 0-2 Bryan Bongaards, 1-2, 2-2 en 3-2 Philippine.