Datum: zondag 13 oktober 2019, 15:17 - Auteur: Redactie

WDS ’19 slikt weer een bittere pil in 94ste minuut

WDS ’19 en eerste seizoenshelften: het is de laatste jaren steevast tegenvallend. Zondag in 4C leken de Bredanaars te winnen op het gras van RFC, maar een penalty in blessuretijd gooide roet in het eten.

De vloek van de eerste seizoenshelft: WDS ’19 heeft er een ongewild abonnement op. Ook dit seizoen, waarin de bekerpoule niet werd overleefd en er met drie uit drie geen hosanna was in de competitie tot dusver. Om dan in speelronde 4 naar Raamsdonksveer te moeten, waar het altijd sterke RFC wachtte, was geen welkom feitje. Maar toch kwam de ploeg van nieuwbakken coach Alkan Uzun op voorsprong. Het was Bader Boughardaine die de score opende. Hij zou uiteindelijk de meest besproken man van de middag worden, want nog voor rust verzuimde hij om nog een doelpunt te scoren. De kleine aanvallend ingestelde routinier miste namelijk een strafschop.

De Bredanaars, die het zonder de geblesseerde topscorer Abdul Avci moesten doen, kregen in de tweede helft nog verschillende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar kans op kans werden om zeep geholpen door de Babyblauwen. En U raadt het al, in blessuretijd ging het mis voor WDS. Doelman Yunus Arpat had anderhalf uur de nul gehouden, maar kreeg in de 94ste minuut een penalty te verwerken. De lange sluitpost kon de pingel niet keren, waardoor de oudste amateurvereniging van de Gemeente Breda opnieuw balend het weekend voltooide. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met aanvoerder Kevin Keehnen, die opnieuw dezelfde teksten moest spreken.

“Dat het nog 1-1 wordt is echt heel erg zonde. Het is WDS eigen om een zwakke eerste seizoenshelft te draaien, maar wij komen altijd terug”, doelt de ervaren middenvelder op de meestal sterke tweede seizoenshelften. “Daarbij zijn Waspik en RFC, de tegenstanders die we ondertussen al hebben gehad, niet de makkelijkste clubs om tegen te spelen. Raamsdonk wonnen we nog, maar dat we vorige week punten verspeelden was helemaal ongelooflijk. Het komt wel goed met ons.” Omdat te bewijzen moet de ploeg uit de Haagse Beemden snel winnen. Komend weekend de eerste kans om dat te doen. Dan wacht het thuisduel op sportpark Paradijs met Dussense Boys.

RFC – WDS ’19 1-1 (0-1)
0-1 Bader Boughardaine, 1-1 RFC (pen.).