Datum: maandag 21 oktober 2019, 23:36 - Auteur: Redactie

De Graafschap wint tumultueuze topper in Breda

NAC Breda verloor maandagavond met een man minder van concurrent De Graafschap na een spannend en boeiend schouwspel. Cambuur is nu de enige koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoe slecht kun je een wedstrijd beginnen? NAC kwam door onoplettendheden op het middenveld en in de defensie in de allereerste minuut al op achterstand door een knal van Van Mieghem. De paar minuten eerder gehuldigde keeper Olij was al zijn euforie van zijn persoonlijke prijs als beste keeper van de eerste periode al kwijt. En het NAC-publiek schrok ook. Zo slecht kun je een wedstrijd dus beginnen.

En wie dacht dat de Bredanaars zouden terugslaan had het mis. De Graafschap, voor het seizoen al gebombardeerd tot titelfavoriet, ging los. Het combineerde makkelijker en kreeg de beste kansen. Een paar minuten voor rust maakte Vet een hele vette goal. Zijn uithaal na een vlotte aanval sloeg binnen als een bom. De gefrustreerde Verschueren liet ook een bom ontploffen door een drieste tackle te maken. Zijn straf was direct rood, een hard gelag voor coach Brood.

En tóch kwam NAC als een topploeg de kleedkamers uit na de pauze. In ondertal speelde het heel wat kansen bijeen. Aan de hand van invallers El Allouchi en Dogan, die de slecht spelenden Mashart en Van der Gaag vervingen, hing de gelijkmaker steeds in de lucht. Want Dogan had van afstand al de 1-2 geproduceerd. Het bezoek uit Doetinchem liet Bredanaar Seuntjens nog invallen, die kreeg een fluitconcert te horen. Ook invaller Filipovic stichtte gevaar, maar NAC verloor.

Vrijdag weer een kans om de eerste positie te heroveren. Dan moet er wel eerst gewonnen worden door de Parel van het Zuiden bij Roda JC.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door Jos Thommassen

NAC Breda – De Graafschap 1-2 (0-2) 0-1 Van Mieghem, 0-2 Vet, 1-2 Dogan.