Datum: zondag 26 januari 2020, 18:39 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit op het nippertje voorbij tien hekkensluiters

Met de hakken over de sloot voorkwam Beek Vooruit zondagmiddag in 2E een kleine blamage. Nummer laatst DESK werd uiteindelijk toch nog verslagen.

De slechtste club van de ranglijst maakte het de Bekenaren meer dan lastig. Alhoewel Loek Schalk de bezoekers op voorsprong zette was het de ploeg uit Kaatsheuvel die aan de leiding ging in de tweede helft. Joep Bulkmans zorgde echter al snel voor de gelijkmaker.

Door een rode kaart stonden de gastheren met een man minder en uiteindelijk kroonde Loek Schalk zich in de slotfase tot matchwinner. Na afloop gaf de naar Right ‘Oh verkassende trainer Arno Gabriëls toe aan Voetbalinbreda.nl opgelucht te zijn.

”Geen zege had wel een klein drama geweest, maar ik verloor in de warming-up al Ruben Goedhart met hamstringklachten en na twintig minuten Wesley van Oers met een knieblessure. Dus ons centrale duo werd Bas Frijters met Joris Peeters. Kwamen wel terecht op voorsprong door penalty via Loek. Daarna kregen we nog een atal nogelijkheden op de 0-2 maar die viel niet en wordt het 2-1. Met het inbrengen van Joep Bulkmans voorin en met meer druk vooruit door Lex Heijmans probeerden we de gelijkmaker te forceren.”

”Door domme actie van hun voorstopper moest desk met tien man verder en Joep knalde acht minuten voor tijd de 2-2 binnen. In de laatste minuut sneed Frijters een vrije trap strak de vijandelijke zestien in, die door Loek Schalk in duel met een Desk-speler de bal net van richting veranderde. Wel blij met overwinning maar het was verre van goed.” Volgende week kruist Beek Vooruit de degens met SC Kruisland.

DESK – Beek Vooruit 2-3 (1-1) 0-1 Loek Schalk, 1-1 en 2-1 DESK, 2-2 Joep Bulkmans, 2-3 Loek Schalk.