Datum: zondag 10 november 2019, 19:13 - Auteur: Redactie

Baronie bijt zijn tanden stuk op fortuinlijk RKZVC

Baronie verzuimde zondagmiddag om in de top drie van de Hoofdklasse B te geraken. Op bezoek bij RKVZC bleef het steken op een remise.

RKZVC en Baronie maakten er vanmiddag voor het publiek een enerverende wedstrijd van. Goed voetbal , vooral van Bredase zijde en volop spanning op het zonovergoten sportpark in het Achterhoekse Zieuwent. Dat de wedstrijd in een puntendeling eindigde voelde voor Baronie echter als een nederlaag. De bij vlagen uitstekend spelende Baronnen waren grote delen van de wedstrijd heer en meester maar weigerden hardnekkig de vele doelrijpe kansen te benutten. Al snel na het beginsignaal van de goed leidende arbiter Bouw kreeg Jens Wirix uit een vrije trap van Mijnhijmer een vrije kopkans. Zijn inzet miste echter de juiste richting. Ook de thuisclub kreeg even later een dot van een kans. Kankam kopte de bal in de voeten van Stokhorst maar ook hij faalde in de afwerking. Dat deed hij een minuut later niet. Spelmaker Belterman bracht een vrije trap laag voor het Bredase doel waar niemand ingreep en Stokhorst van dichtbij kon profiteren 1-0. Baronie leek een moeilijke fase in te gaan maar herstelde zich door het heft al snel in handen te nemen. Door steeds snel druk te zetten ging de thuisclub steeds meer fouten maken en reeg Baronie de kansen aaneen. Mohammad kapte zich knap vrij maar knalde naast en een knal van Mejres werd door RKZVC-doelman Pillen nog ternauwernood tot corner verwerkt. De groenwitten gingen steeds beter spelen maar wisten het doel maar niet te vinden. Ook niet toen doelman Pillen een schot van Mijnhijmer niet kon vasthouden en Jens Wirix de rebound niet wist te benutten. Vervolgens kopte Kankam uit een vrije trap van Mijnhijmer rakelings naast, bracht Pillen redding op een pegel van Mohammad en kwam ook Mejres alleen voor Pillen niet tot scoren. Aan de andere kant was de thuisclub gevaarlijk in de omschakeling en moest Van Butselaar ten koste van een corner redding brengen op een schot van Stokhorst. Vlak voor de pauze kwam Baronie dan toch meer dan verdiend op gelijke hoogte. Een fraaie aanval via Mijnhijmer en Mohammad bracht de bal in bezit van de vrijgespeelde Mejres die beheerst raak schoot 1-1.

Ook na rust een identiek spelbeeld. Mejres knalde na een combinatie tussen Veldhof en Mohammad binnen een minuut hard naast en volleerde de bal even later in het zijnet waarmee de toon alweer snel door Baronie gezet werd. De thuisclub kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en kon alleen nog maar tegenhouden. Goed voorbereidend werk van de sterk spelende Mohammad bracht Mejres nog maar eens in stelling maar zijn schot vloog over het vijandelijke doel. De beste kans was voor Mijnhijmer. Nadat Prent met een fraaie dieptepass Mejres had weggestuurd leek diens voorzet door Mijnhijmer te worden binnengeschoten. Via een Gelderse voet eindigde zijn poging alsnog slechts in een corner. Ondanks een overweldigend veldoverwicht slaagde Baronie er maar niet in om de dik verdiende winnende treffer te produceren. Kankam richtte zijn kopbal te hoog, een fraaie afstandsdreun van Umar vloog rakelings over en ook Mohammad zag twee fraaie acties niet beloond worden met een treffer. In de slotminuten leek Baronie alsnog aan het langste eind te trekken maar de kopbal van Kankam vanuit vrije positie eindigde recht in de handen van de Gelderse doelman.

Typerend voor de opluchting van het thuispubliek was het gejuich dat opsteeg na het laatste fluitsignaal. RKZVC had stand gehouden in een wedstrijd waarin het niets in de melk te brokkelen had terwijl Baronie zwaar teleurgesteld het kunstgrasveld verliet. Dat had de ploeg ondanks het uitstekende veldspel echter geheel aan zichzelf te wijten door de vele kansen onbenut te laten. Indien de ploeg er in de komende wedstrijden in slaagt om daar verandering in aan te brengen dan ziet de toekomst er niettemin rooskleurig uit.

(Verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

RKZVC – Baronie ZO 1-1 (1-1)
1-0 RKZVC, 1-1 Jens Wirix.

8 Shares