Datum: vrijdag 19 mei 2023, 22:05 - Auteur: Redactie

Bizarre nederlaag voor NAC Breda in blessuretijd in Velsen-Zuid

Een flink gewijzigd NAC heeft op de slotdag van de Keuken Kampioen Divisie niet weten te winnen in Velsen-Zuid. Een doelpunt van Ody Velanas was uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. In de slotfase maakte Quinten van den Heerik de gelijkmaker en in de blessuretijd schoot hij de 2-1 ook nog eens tegen de touwen. Hierdoor blijft NAC op de zesde plaats staan en zal het de Play-Offs aanstaande dinsdag beginnen met een thuiswedstrijd tegen MVV.

Voor de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen had Peter Hyballa een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Fabio Di Michele Sanchez maakte vandaag zijn rentree in het basiselftal. Hij kampte lange tijd met een blessure, viel al één keer in, maar mocht het vandaag weer eens vanaf de start laten zien. De opstelling: Kortsmit, Lucassen, Martina, Velthuis, Di Michele Sanchez, Staring, Omgba, Banzuzi, Agougil, Velanas, Boere.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Al snel kregen De Witte Leeuwen twee grote kansen. Gelukkig stonden Kortsmit en Velthuis op de goede plaats om een vroege achterstand te voorkomen.

Na de eerste twintig minuten kroop NAC wat meer uit de schulp. Er werden wat kansen gecreëerd en NAC nam langzaamaan het initiatief over. In de 28e minuut resulteerde het verbeterde veldspel dan ook in een doelpunt. Fabio Di Michele Sanchez en Banzuzi combineerden zich fraai een weg door de defensie. Banzuzi trok de bal goed terug op Velanas, die het net wist te vinden: 0-1!

Na de 0-1 blijft NAC gevaarlijk. Velanas is onder meer nog een keer dichtbij zijn tweede en Sabir Agougil ziet zijn inzet ternauwernood geblockt worden door een verdediger. Toch wist NAC de voorsprong voor rust niet te verdubbelen en gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust was het vooral Telstar dat de klok sloeg. NAC kwam er sporadisch uit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant kreeg Telstar wel een flinke kans op de gelijkmaker, maar aanvaller David Min kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal.

In de absolute slotfase van het duel keerde Telstar de wedstrijd volledig om. Door twee doelpunten van Quinten van den Heerik verloor NAC alsnog in Velsen-Zuid en eindigde het op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC begint de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs met een thuiswedstrijd tegen MVV.

Telstar – NAC Breda 2-1 (0-1)
0-1 Velanas, 1-1 en 2-1 Telstar.