Datum: zondag 8 oktober 2023, 15:12 - Auteur: Redactie

Chaam zegeviert na spektakelstuk en blijft koploper

In 4B blijft Chaam maar winnen. Zondagmiddag zorgde Luuk Oomen na een bizarre thriller voor de winnende goal tegen HOV/DJSCR.

.

Het was een onbekende tegenstander voor Chaam met een aantal echt goede voetballers, maar wat minder een geheel dan de oranje dorpelingen. Een soort Pretoria van vorig jaar. De gastheren stonden na vijf minuten al met 1-0 achter en na dertien minuten was het nog erger: 0-2. Twee fouten van de kant van Chaam die het bezoek afstrafte. Toch maakte Chaam een minuut of tien voor rust 1-2 via Robin Rovers en kreeg het nog een aantal goede kansen, maar die gingen er niet in maar, waardoor de gastheren er wel in bleven geloven.

Direct na rust maakte HOV/DJSCR echter ook nog 1-3, maar bleef de thuisploeg knokken. Na een uur spelen volgde dubbele wissel, die direct effect had waardoor de 2-3 viel van Rick van Beckhoven. Hij kwam goed door over links en schoot hem in de verre hoek. Bij de dubbele wissel kwam ook Luuk Oomen erin die erg goed inviel, want hij scoorde vervolgens de 3-3 door een fout van de vijandelijke keeper in de opbouw, waarbij hij hem zo kon binnen schuiven en vervolgens maakte hij 87ste minuut ook nog 4-3 met een mooie bal over de keeper. Het thuispubliek in extase.

“Alle wissels vielen overigens goed in, wat de kracht van het team momenteel wel aangeeft vind ik. Groot compliment aan het team hoe ze zijn blijven geloven in een goed resultaat en ook tot de limiet zijn gegaan. HOV zat er duidelijk doorheen. Zij konden ook geen vuist meer maken na de 4-3, ook niet in de acht minuten blessuretijd die de verder goed leidende scheids erbij trok. Volgende week nummer 1 tegen de nummer 2 als we tegen Raamsdonk spelen. Hadden wij en zij denk ik beiden zeker niet verwacht na 3 wedstrijden”, aldus coach Rik Jochems tegen Voetbalinbreda.nl, die zoals eerder gezegd hoofdtrainer is samen met Karel Daamen.

Chaam – HOV/DJSCR 4-3 (1-2)
0-1 en 0-2 HOV/DJSCR, 1-2 Robin Rovers, 1-3 HOV/DJSCR, 2-3 Rick van Beckhoven, 3-3 en 4-3 Luuk Oomen.