Datum: vrijdag 2 november 2018, 15:56 - Auteur: Luke Thomas

Clubman Jaimy de Koning geniet van sfeervol Terheijden

Ondanks het verlies van afgelopen zondag is Terheijden bezig aan een topstart. Een van de speerpunten is Jaimy de Koning (20). Het kind van de club scoorde afgelopen zondag en is een cruciaal onderdeel van de Terheijdense weg naar succes. De aanvallende middenvelder vertelt Voetbalinbreda.nl over de succesformule van, heimwee naar en zijn liefde voor de club van sportpark Ruitersvaart.

Be Ready 5, Terheijden 1. Het waren harde cijfers die de ongeslagen status van Terheijden beëindigden afgelopen weekend in 4C. De Terheijdenaren verkeerden op een roze wolk, maar net als elke wolk verdampte ook deze. Dus staan de dorpelingen weer met beiden benen op de grond. In een realistischere wereld, waarin het kampioenschap iets minder dichtbij is. Winst afgelopen zondag had Terheijden de koppositie gegeven. Maar de nummer één bleek een maatje te groot. Geen donderslag bij heldere hemel. De Koning (foto) wist al, wolken verdampen. “We hebben genoten voor zolang de ongeslagen reeks duurde.”

CLUBMAN

Van het verlies ligt De Koning niet wakker. Hij is trots op hetgeen wat Terheijden heeft bereikt. “Het gaat hartstikke lekker. Beter dan we hadden mogen hopen. Voor dit begin had ik van tevoren zeker getekend.” Hij doet zijn achternaam eer aan. Een van de grootste verantwoordelijkheden van een koning is het ondertekenen van dingen. Maar strijden voor zijn land, of in dit geval zijn club, is hoofdtaak nummer één. “Het liefst speel ik hier heel mijn leven. Ik heb ooit twee jaar bij Baronie gespeeld, maar toen miste ik Terheijden. Dat was in de D’tjes, waar ik gescout werd door NAC en RKC, maar dat was net niet gelukt. Toen benaderde iemand van Baronie mij om daar te komen spelen. Hoger niveau klinkt leuk, voor mij was het allemaal te serieus. Het vroeg veel van me, met school ernaast. Ik wil gewoon plezier hebben en met vrienden voetballen.”

Plezier en vrienden: dat is het enige waar De Koning om geeft. En dat heeft hij gevonden bij in de Gemeente Drimmelen. De vereniging waarvoor hij voor het eerst naar de voetbalwinkel ging en waarschijnlijk ook voor de laatste keer. “Ik zie geen redenen om weg te gaan. Terheijden, daarvoor speel ik graag. Ooit nog op hoger niveau spelen lijkt me leuk. Met Terheijden dan, natuurlijk. Het is een ons-kent-ons-samenleving waar ik sinds groep 1 van de basisschool al deel van uitmaak”, vertelt de in de Haagse Beemden geboren nummer tien.

SUCCESFORMULE

De doelstelling dit seizoen is beter presteren dan vorig jaar. Dat gaat ze tot nu toe goed af. Vorig jaar eindigden de zwart-witten achtste, nu staan op de vijfde plek. Het staat na zes wedstrijden op elf punten. Afgelopen seizoen waren dat er maar zeven na zes speelronden. Het is het gevolg van een ander selectiebeleid, denkt De Koning. “Dit jaar trainen het eerste en tweede elftal samen. Een bredere selectie betekent meer concurrentie. Dat zorgt ervoor dat iedereen alles wil en moet geven voor zijn positie in het team. Je kunt zomaar je plek kwijt zijn. Ik ben ook al een keer op de bank gestart en toen ik inviel wilde ik me toch extra bewijzen. Dat is alleen maar positief.”

Toch is er qua spelers niet drastisch veel veranderd. De selectie is vrij intact gebleven, maar het nieuwe trainingsbeleid lijkt veel positiefs te brengen. Een beslissing, mede door de nieuw aangestelde trainer Fred Vrolijk gemaakt, die zijn vruchten afwerpt. “De trainer ligt erg goed”, zegt De Koning. “Hij vindt sfeer erg belangrijk en we merken ook dat die op dit moment enorm goed is. Het is een wisselwerking. Een goede sfeer levert goede resultaten op en andersom ook. En daarvan mogen we genieten. Het kan zomaar afgelopen zijn en dat is niet erg. We moeten niet bang zijn om te falen.”

172 Shares