Datum: donderdag 16 juni 2022, 23:00 - Auteur: Redactie

Gilze kegelt kansloos Bavel uit de zondag tweede klasse

Het doek is voor Bavel gevallen donderdagavond in Gilze. De thuisclub was veel te sterk voor de zondag tweedeklassers en ontmoeten zondag mede-zondag derdeklasser Groen-Wit in de finale om promotie.

Ondanks het feit dat Bavel een klasse hoger speelt dan Gilze, waren de Gilzenaren een klasse beter dan de Bredase dorpelingen. Al na ruim een kwartier spelen stond het 2-0 en verzoop de ploeg van coach Coen Rijppaert. Na een uur spelen maakte Sander van Gils uit het niets nog wel de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip, maar dat was het signaal voor de gastheer om los te gaan: 3-1 en 4-1.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met captain Erik Meijerink. “Dit was een kansloze nederlaag, want we hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. We hebben last van teveel blessures. Niek Akkermans viel geblesseerd uit, Ralph van Loon was dat al. We spelen met teveel anderen die niet op die posities horen. Degradatie hing wel een beetje in de lucht, maar het is nooit leuk natuurlijk.”

“Eerlijk gezegd: als je zo kansloos verliest is degradatie wel makkelijker te verwerken. Uiteindelijk zijn we met een smalle selectie net niet goed genoeg om handhaving te bewerkstelligen”, besloot de sympathieke middenvelder. De groenhemden komen na de zomer dus uit in de zondag derde klasse en de kans is aanwezig dat daar verder geen enkele club uit de Gemeente Breda actief zal zijn.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL DOOR FOTOGRAAF MARCEL MOL

Gilze – Bavel 4-1 (2-0)
1-0 en 2-0 Gilze, 2-1 Sander van Gils, 3-1 en 4-1 Gilze.