Datum: vrijdag 12 maart 2021, 12:40 - Auteur: Redactie

Helmond Sport dwingt NAC Breda tot het uiterste

NAC heeft vrijdagavond op de valreep de drie punten gepakt. In een zinderende thriller bepaalde Mario Bilate uiteindelijk met een schitterend doelpunt de einstand op 3-2 in het voordeel van NAC. Bilate trok was tevens verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Lex Immers maakte de eerste goal namens NAC.

Voor het eerst in drie wedstrijden wijzigde Maurice Steijn zijn basiself. Dion Malone en Moreno Rutten stonden beiden op scherp. Met het duel van Volendam in het achterhoofd, koos de oefenmeester er dus voor om ze vandaag niet te laten starten. Colin Rösler en Robin Schouten waren hun vervangers.

NAC kende een valse start. Al na vijf minuten spelen lag de bal achter Olij in het doel. Na een misverstand achterin kon Loukili simpel binnentikken. NAC moest in de achtervolging: 0-1.

Na de openingsgoal gebeurde er lange tijd weinig. NAC probeerde wel, maar het wist niet door de muur van Helmond heen te breken. Na 35 minuten wist NAC dan eindelijk een opening te vinden. Een prachtige voorzet van Thom Haye bereikte het hoofd van Mario Bilate. Laatstgenoemde had in krachtige kopbal in huis, die via de onderkant van de lat achter de doellijn leek te stuiten. De scheidsrechter van dienst besloot in samenspraak met zijn assistent echter anders en dus gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

In de rust greep Steijn in. Jansen, Malone en Rutten vervingen Schouten, Rösler en Fiorini. Het inbrengen van Jansen wierp al vroeg in de tweede helft zijn vruchten af. Na een vlotte combinatie door de verdediging leverde hij de bal in bij Maria. De linksback leverde een prima voorzet af die Lex Immers bij de tweede paal binnenwerkte. 1-1!

NAC ging op zoek naar de voorsprong, maar toch was het Helmond Sport dat opnieuw de leiding pakte. Van Keilegom werkte een afgeslagen corner met enig fortuin achter Olij: 1-2.

NAC moet dan komen en deed dat ook. Het was al een aantal keren dichtbij vanuit standaardsituaties, maar met kunst en vliegwerk wist Helmond de bal uit het doel te houden. Tot de 67e minuut. Invaller Malone stuurde Mario Bilate op uitstekende wijze de diepte in. Bilate twijfelde geen moment en schoot de bal achter Van Gassel: 2-2!

NAC ging natuurlijk op zoek naar de volle buit en drong steeds meer aan. Door de haast werd het wat slordig maar in de absolute slotfase was de goal dan toch daar. Het was weer Mario Bilate die de ban brak voor NAC. In de zestien schoot hij de bal vanuit de draai fraai in de bovenhoek.

Doordat ook De Graafschap helaas in de slotfase de winst naar zich toe trok, gaan de felicitaties naar Doetinchem voor het winnen van de derde periodetitel.