Datum: zondag 15 oktober 2023, 15:53 - Auteur: Redactie

Koploper Chaam wint titanenstrijd bij Raamsdonk

Chaam blijft gedeeld koploper in 4B. Zondagmiddag won het bij Raamsdonk, dat tot voor de aftrap ook drie keer had gewonnen na drie speelronden.

De eerste helft werd gedomineerd door de oranjehemden met veel balbezit gehad en Raamsdonk dat er op zijn beurt een aantal keer gevaarlijk uitkwam via de omschakeling. Bas Goos opende het doelpuntenfestijn, maar Raamsdonk liet de stand al snel op 1-1 bepalen. In de tweede helft zette Raamsdonk een aantal dingen om waardoor Chaam niet meer het spel van de eerste helft kon spelen. Vanaf minuut 70 gingen de gasten wat opportunistischer spelen waardoor het spelbeeld nogal veranderde. Chaam kwam weer tot kansen na de 2-1 van de thuisploeg en de 2-2 via Bas Goos, een vrije trap in de hoek, maakten de bezoekers op het juiste moment. Overigens was zijn eerste van hem nog mooier: ook een vrije trap randje zestien, de eerste in de korte kruising, de tweede in de verre hoek. Luuk Oomen maakte het in de 90ste minuut nog mooier: 2-3. Opnieuw een belangrijk doelpunt van het goudhaantje.

“Dit was een verdiende zege, maar wel een hele spannende”, vond Chaam-coach Rik Jochems toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Typisch dat clubs zich tegenwoordig zich wel instellen op ons, waar dat andere seizoenen wel anders was. We worden tegenwoordig ook bestempeld als goed voetballende ploeg dus dat is een compliment naar ons. Weer een heel groot compliment naar de groep door veerkracht te tonen tot aan de laatste minuut en het vermogen om een wedstrijd om te draaien. Vorig jaar verloren we wedstrijden in de laatste minuut vaak, nu juist andersom. Komt ook door de breedte die we momenteel op de bank hebben en de kwaliteit van de spelers die we kunnen inbrengen. Ook een compliment voor Raamsdonk hoe zij de wedstrijd tactisch aanvlogen, en hoe ze na de rust uit kleedkamer kwamen trouwens.

Raamsdonk – Chaam 2-3 (1-1)
0-1 Bas Goos, 1-1 en 2-1 Raamsdonk, 2-2 Bas Goos, 2-3 Luuk Oomen.