Datum: zondag 24 maart 2019, 18:05 - Auteur: Redactie

Lijstaanvoerder Baronie bijt tanden stuk op RKAVV

Koploper Baronie kon zondagmiddag geen potten breken in de Hoofdklasse B. RKAVV hield stand op sportpark de Blauwe Kei.

Soms spelen er zaken in de voetballerij die ongrijpbaar zijn. Wie had verwacht dat Baronie vanmiddag laagvlieger RKAVV even ondersteboven zou spelen kwam dan ook bedrogen uit. De voortekenen waren er eigenlijk al. Tijdens de wedstrijdbespreking had trainer Jurriaan van Poelje zijn spelers op voorhand al gewaarschuwd. Op de training van de afgelopen week had hij moeten constateren dat zijn pupillen niet de scherpte hadden die nodig is om wedstrijden te kunnen winnen. De moeizame start van de thuisclub bevestigde al meteen dat Baronie een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Natuurlijk was dat geen onwil, want geen speler gaat het veld in om het maar eens rustig aan te doen. Feit was echter wel dat Baronie niet in goeden doen was. De bezoekers grepen al direct het initatief terwijl zoiets normaliter toch door de thuisclub dient te gebeuren. Het eerste gevaarlijke moment was dan ook voor RKAVV toen Hayden Bergen maar net voorlangs schoot. Veel creëerden de bezoekers overigens niet en meer dan een afstandsschot van Rico de Boer, dat ruimschoots over ging, zat er niet in het Leidschendamse vat. Na een klein half uur kwam Baronie wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in de beste kans van de wedstrijd tot dan toe. Mekkaoui legde goed terug op de anders zo trefzekere Mijnhijmer die geheel vrij het doel echter te hoog zocht.

Ook na rust zagen de toeschouwers niet het Baronie dat men gewend was. Ondanks een duidelijk overwicht ging er te veel mis. Slechte aannames en slordige passes wisselden elkaar te veel af. Toch kwam er nu wel kansen voor de groenwitten. De overigens niet groots spelende Mohammad was daarbij de gevaarlijkste man. Na een prima dieptepass van Kankam schoot de Bredase aanvaller wat te gehaast naast om even later doelman Ten Kroode tot tweemaal toe tot een redding te dwingen. Toen RKAVV-verdediger verdediger Huyuk ruim een kwartier voor tijd met rood van het veld moest kwam er wat meer ruimte. De Bredase druk werd groter en het wachten was eigenlijk op een treffer. De bezoekers bleken echter meer dan taai en gaven weinig weg. Niettemin kreeg Mohammad een uitgelezen kans op een voorzet bij de tweede paal van Mijnhijmer. De weer hardwerkende aanvaller knikte de bal echter naast het vijandelijke doel. Baronietrainer Van Poelje besloot de laatste 10 minuten om met aanvaller Schuit voor verdediger Prent alsnog de winnende treffer te forceren. Dat leverde een uitermate spannende slotfase op en leek in blessuretijd ook nog bijna succes op te leveren. Na knap werk van Schuit schoot een andere invaller Haas de bal in het Leidschendamse doel. De prima leidende scheidsrechter De Vries had echter buitenspel geconstateerd en annuleerde de treffer. De wedstrijd eindigde dan ook zoals deze begonnen was.

Omdat de concurrentie dit keer geen steken liet vallen voelde het gelijke spel voor Baronie eigenlijk aan als een nederlaag. Baronie blijft niettemin koploper maar zag Gemert, Groene Ster en Halsteren naderen tot op respectievelijk 2, 3 en 5 verliespunten. Komende zondag is Baronie vrij. De week daarop gaat de ploeg op bezoek bij het Limburgse Minor. Ook dat zal weer een lastig potje worden.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – RKAVV 0-0.

25 Shares