Datum: vrijdag 20 oktober 2023, 22:39 - Auteur: Redactie

NAC Breda is goed op stoom en klopt Telstar ook

Matthew Garbett liet zich meteen gelden door al in de eerste minuten een tweetal voorzetten af te leveren. Deze konden door de aanvallers net niet tot doelpunt verwerkt worden. Ook Haugen kreeg na een goede loopactie en een even goede pass van Besselink de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant was het eerste gevaar wel meteen raak. Zakaria Eddahchouri kon doorstomen over de as van het veld en schoot de bal van afstand met een fraaie streep in de linkerbovenhoek. Een valse start dus voor NAC.

Na negentien minuten kreeg NAC enigszins gelukkig de kans om de score recht te trekken. Een goede aanval over links mondde uit in een voorzet van Victor Wernersson. Wernersson gaf een voorzet, die volgens de scheidsrechter tegen de arm van een verdediger werd geschoten. De bal ging op de stip en Janosek wist wel raad met dit buitenkansje: 1-1!

Na een half uur spelen lijkt Haugen op weg om NAC op voorsprong te schieten, ware het niet dat Devon Koswel aan de noodrem trok en de spits naar de grond werkte. Geel was de beslissing van de scheidsrechter. De vrije trap die volgde zorgde voor gevaar, maar het harde schot van Clint Leemans kon worden geblokt door de defensie.

Na rust kreeg NAC langzaamaan grip op de wedstrijd. De eerste grote kans van de tweede helft kwam van de voet van Sigurd Haugen. De spits speelde zichzelf knap vrij en nam het doel van Joey Houweling onder vuur. Deze stond echter op zijn post en keerde de inzet van de Noor.

Nadat Leemans en Boere al een keer dichtbij waren, was het in minuut 66 Matthew Garbett die het Rat Verlegh Stadion liet ontploffen. Na een uitstekende bal van Martin Koscelnik schoot de middenvelder de bal hard in de korte hoek: 2-1!

Vijf minuten later was het wederom raak voor de Parel van het Zuiden. Opnieuw was het Martin Koscelnik die de bal perfect op het hoofd van Tom Boere legde. Boere kopte de bal op fraaie wijze in de verre hoek, waarmee hij voor de derde wedstrijd op rij het net wist te vinden. 3-1 met nog iets meer dan een kwartier te spelen.

Tien minuten voor tijd pakte Sebbe Augustijns ook nog eens een gele kaart, waardoor de wedstrijd wel beslist was. Zo kon NAC wederom drie punten bijschrijven en blijft de ongeslagen status van Jean-Paul van Gastel als hoofdtrainer van NAC in stand gehouden.